Sport
CIBALIA SVE DALJE OD PRVE HNL

Imperativ je spašavanje i ustroj kluba
Objavljeno 26. ožujka, 2015.

Porazom u Imotskom Cibalia si je praktički zatvorila vrata ulaska u Prvu ligu. Vinkovčani su devet bodova u minusu za vodećim dvojcem, Goricom i Interom Zaprešić, i teško je vjerovati kako će do kraja prvenstva nadoknaditi taj minus. Predsjednik Cibalije Miroslav Gagro razočaran je posljednjim porazom, ali i onim što se događa ovog proljeća.

- Jasno, tih devet bodova teško će se stići, ali opet dokle god ima bilo kakve šanse, moramo vjerovati. Cibalia na svaku sljedeću utakmicu mora ići na pobjedu, gdje god da igra. Osobno sam deprimiran posljednjim rezultatima, jer sam mislio da možemo više, posebno me razočarala posljednja utakmica protiv Imotskog, izgledalo je jako loše. Jedno je sigurno, mi se već sada moramo okrenuti sljedećoj sezoni i stvaranju momčadi koja može u Prvu ligu - kaže Gagro.

Rekonstrukcija momčadi je potrebna, no taj potez zahtijeva određena (veća) financijska sredstva. Budući da su Vinkovčani u lošoj situaciji, potreban je strateški partner ili bi Cibaliju trebalo dokapitalizirati.Veliki i ozbiljan posao je pred predsjednikom Gagrom.

- Sve stoji, ali ne treba trčati pred rudo, jer bi i jedna informacija o tome mogla zakočiti neki od procesa koje smo započeli. Imamo viziju kako dalje i na tome se radi intenzivno. U Hrvatskoj je teška gospodarska situacija, a to se odražava i na sportske klubove, pa tako i na nas. Kao drugoligaš nismo zanimljivi sponzorima. Zbog toga nam treba strateški partner, dokapitalizacija ili investitor, kako god to nazvali, ali moramo osigurati budućnost Cibaliji na bilo koji način. Za sada mogu reći da radimo na tome i da ćemo uskoro imati konkretnijih informacija.

Prije nekoliko dana Dražen Pernar tražio je razrješenje dužnosti sportskog direktora opravdavajući to sve većim pritiskom. Ima li Gagro rješenje za taj problem.

- Pernar je moj prvi suradnik i jako dobro znam koje poslove obavlja i koliko mu je teško. Već devet godina je sportski direktor i možda je došlo do zasićenja, shvaćam ga potpuno. I prije je u nekoliko navrata tražio da ode, ali nisam obraćao pozornost na to, sada su pritisci na njega postali teret i meni. Ipak, mislim da ne treba brzati s rješenjem, jer je do kraja sezone ostalo dva mjeseca i nešto ćemo smisliti. Trenutno nemam nikakvo rješenje po tom pitanju - zaključio je Gagro. A. Grgić

Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

Najčitanije iz rubrike