Osijek
GTC ODUSTAJE

Avenue Mall se prodaje,
ali se ne zatvara 1. travnja
Objavljeno 26. ožujka, 2015.
GTC, poljska kompanija za razvoj nekretnina, 2014. završila je s netogubitkom od 207,4 milijuna eura

Vlasnici dionica GTC-a u ovom trenutku razmatraju različite opcije i strategije vezane uz prodaju trgovačkog centra Avenue Mall u Osijeku, ali ono što zasigurno možemo reći jest da se trgovački centar unatoč pregovorima s potencijalnim kupcima ne zatvara 1. travnja, izjava je koju je za Glas Slavonije jučer dao Odjel za odnose s javnošću tog trgovačkog centra, a čime je zapravo potvrđena informacija koja se ovih dana pojavila u medijima, a u kojoj stoji kako GTC prodaje Avenue Mall.

Naime, problem je u tome što je GTC, poljska kompanija za razvoj nekretnina, 2014. završila s netogubitkom od 207,4 milijuna eura te je stoga u 2015. odlučila prodati imovinu, uključujući i trgovački centar Avenue Mall u Osijeku, i fokusirati se na glavne gradove. Usporedba prihoda i rashoda pokazuje kako su prihodi od najma i usluga stagnirali na 110 milijuna eura, a zbog otpisa i pada vrijednosti imovine u Rumunjskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj i Mađarskoj, u iznosu od 193 milijuna eura, tvrtka je 2014. zaključila sa 17 posto većim netogubitkom nego 2013.

“Promijenili smo strategiju za netemeljnu imovinu pa je načelo 'zadrži i razvijaj' zamijenjeno načelom 'prodaj po najboljoj mogućoj cijeni'. Odlučili smo staviti na prodaju dio te netemeljne imovine i zemljišta kako bismo oslobodili kapital i konstruktivnije ga rasporedili radi poticanja daljnjeg rasta”, navodi GTC u pismu dioničarima.

Među ostalima na popisu “niza neprofitabilnih projekata” određenih za prodaju našao se i osječki Avenue Mall. “Nakon analize rezultata našeg portfelja u sekundarnim gradovima i lokacijama B-klase u Rumunjskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj i Mađarskoj odlučili smo obustaviti podršku dijelu problematične imovine i pojačati nastojanja u smjeru prodaje”, navodi u izvješću izvršni direktor Thomas Kurzmann. N. Z. Eberhard

GTC PRISUTAN U OSAM ZEMLJA ISTOČNE EUROPE I BALKANA

Recimo kako je GTC prisutan u osam zemalja istočne Europe i Balkana. U Hrvatskoj su vlasnici uredsko-komercijalnog kompleksa Avenue Center u Zagrebu i trgovačkih centara Avenue Mall u Zagrebu i Osijeku te projekta Marlera Golf u Istri. Sad se GTC namjerava usredotočiti na imovinu u matičnoj Poljskoj i u glavnim gradovima srednje i jugoistočne Europe.

Možda ste propustili...

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike