Sport
ŠUŠAK TRAŽI ORGANIZATORA

Aljoša Vojnović preuzima
ulogu playmakera
Objavljeno 26. ožujka, 2015.

I ova je prvenstvena stanka k'o i svaka druga. Tijekom ovog tjedna trener Ivo Šušak malo će pojačati ritam rada ne bi li se nadopunili akumulatori, a to će posebno dobro doći onim igračima koji su imali problema s ozljedama u posljednje vrijeme, poput Kurtovića, Aneffa i Jamaka. Međutim, kada je u pitanju prva sljedeća utakmica protiv Slaven Belupa Šušak već sad ima određenih problema. Naime, protiv Rijeke treću javnu opomenu zaradio je “poslovođa” bijelo-plavih Nermin Jamak, pa će za tu osjetljivu poziciju biti potrebno potražiti novo rješenje. Osijek baš i nema previše plemenitih veznih igrača, više je onih kojima je jača strana razbijanje suparničkih napada nego konstrukcija vlastitih. I zato je Šušak odmah nakon susreta s Rijekom zavapio:

- Izostanak Jamaka bit će veliki udarac za nas u Koprivnici. Mnogo se toga, kada je kreacija igre vrti oko njega, ali imamo dovoljno vremena za pronaći alternativno rješenje.

Neće to biti nimalo lak zadatak. Jamaka, recimo nije bilo ni u Puli, pa su bijelo-plavi izgledali prilično pitomo u napadačkom dijelu. I protiv Rijeke se vidjelo koliko je taj iskusni BiH veznjak bitan kotačić, jer dok je imao prostora za igru Osijek je držao konce utakmice u svojim rukama. Kada su nakon odmora Riječani pronašli rješenje za njega Osijek je upao u velike probleme na planu organizacije igre. Sve to govori kako će pronalaženje adekvatnog rješenja za tu ulogu biti iznimno težak posao, ali Šušak već ima spremnu ideju:

- Tu ćemo ulogu dodijeliti Aljoši Vojnoviću. On ima potrebne kvalitete i vjerujem da će to funkcionirati kako treba.

Tu će svoju zamisao Šušak testirati sutra protiv Hajduka u Širokom Polju. Iskreno, nije neočekivano što se iskusni stručnjak odlučio baš za Vojnovića. Dosad mu je dao punu slobodu na travnjaku. Aljoša je bio spona između veznih igrača i napada, a stigao je zabiti i četiri pogotka. Možda Osijek na taj način može dobiti i novu dimenziju u igri. Uostalom, Vojnoviću nije strano igranje na centralnoj poziciji u veznom redu iako, ako ćemo biti iskreni do kraja, nekako nam je uvijek draže vidjeti ga bliže vratima. No, možda može biti još opasniji iz drugog plana.

Dobra je vijest što se vraća Tomislav Šorša koji je odradio suspenziju zbog žutih kartona, a za pretpostaviti je kako će se u vrhu napada u ovim okolnostima opet naći Antonio Perošević i Sasha Aneff.

Ipak, ključno je pitanje hoće li Šušak tijekom stanke naći rješenje za neefikasnost bijelo-plavih. U posljednja tri susreta pogodak je čista čežnja za Osječane, a protiv Istre 1961 i Rijeke problem je bio i sa stvaranjem prilika za realizaciju. Čini se kao da se opet nekakav nespokoj uvukao u svlačionicu, što i nije čudno kad se već tri kola ne zna za pobjedu. Sve su to demoni s kojima Šušak i igrači moraju pobijediti u ovom razdoblju ako žele u Koprivnici doći do pozitivnog rezultata. D. Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike