Regija
FRUCTUS IZ ORAHOVICE PROIZVODI VOĆNA VINA, RAKIJE I LIKERE

Kostelac: Želimo da hrvatski
proizvod prvo u Hrvatskoj bude br. 1
Objavljeno 26. ožujka, 2015.
U pripremi su noviteti - liker od jabuke i cimeta te od suhe šljive

ORAHOVICA - Tvrtka Fructus iz Orahovice vlasnika Krešimira Kostelca, koja proizvodi voćna vina, rakije i likere, sa svojim je brendom Incanto jedan od najkvalitetnijih proizvođača u Hrvatskoj.

- Voćna vina i likeri u svijetu, a tako i u Hrvatskoj, postaju sve veći trend, njihova potrošnja značajno raste. Naša je misija biti drukčiji, želimo se istaknuti visokom kvalitetom i vrhunskim dizajnom proizvoda. Incanto je naziv ekskluzivnog i luksuznog branda. Kao što i sam naziv kaže (incanto - lat. opčiniti, očarati), cilj je bio postići ne samo iznimnu kvalitetu, nego i vizualno očarati vrhunskim dizajnerskim rješenjem. Svi proizvodi branda Incanto proizvode se od voća najviše klase. Tek nakon pažljivog odabira i sortiranja, isključivo svježe voće ide u preradu – priča Kostelac.

Proizvodi Fructusa visoko su cijenjeni po cijeloj Hrvatskoj, a unazad godinu dana Incanto brend može se kupiti u svim važnijim zračnim lukama u Hrvatskoj, dakle duty free shopovima, u zrakoplovima Croatia Airlinesa te poznatim trgovačkim lancima i vrhunskim hrvatskim hotelima.

- U Croatia Airlinesu smo u standardnoj ponudi u zrakoplovima, a riječ je o minijaturnim staklenim bočicama od 20 ml, s dvije rakije i dva likera. Evo, prije dan-dva dogovorena je i suradnja sa zračnom lukom u Dubrovniku, što mi je posebno drago. U ponudi imamo dva segmenta proizvoda - jedan je namijenjen za trgovačke lance i HoReCa kanal, a drugi je exclusive program namijenjen za darivanje, odnosno duty free shopove, trgovine delikatesama, vinoteke i sl. U trgovačkim lancima, npr. Konzumu, Metrou, Sparu i drugima, već smo duže vrijeme prisutni s gotovo svim proizvodima. Naši su proizvodi i u lancima delikatesnih dućana, kao što su dućani tvrtke Kraš, Deliiicije i mnogi drugi. Proizvodi naše tvrtke također su u izboru pića u vrhunskim hrvatskim hotelima i restoranima. Proizvode plasiramo, za sada, isključivo u našu zemlju jer želimo ojačati hrvatsko tržište. Upravo zbog toga ostvarili smo partnerski odnos s tvrtkom Valentić d.o.o., što nam je iznimno važno – nastavlja Kostelac.

Taj uspješni orahovački mali poduzetnika poznat je i po tome što svake godine proizvede nešto novo.

- Želimo biti drugačiji i zato neprekidno težimo nečem novom. Trenutačno u ponudi imamo 13 vrsta likera i dva voćna vina. Novi proizvodi su rakije od šljive, dunje, marelice i viljamovka, a u pripremi su, i to će vrlo brzo izaći, liker od jabuke i cimeta te od suhe šljive. Trudimo se, radimo i dajemo sve od sebe kako bi hrvatski proizvod ponajprije u Hrvatskoj bio broj jedan – kaže Kostelac.

- Volim reći da smo trenutačno najzastupljeniji mali proizvođač voćnih likera i vina u Hrvatskoj jer ima proizvođača koji se također ulažu jako puno i imaju iznimno kvalitetne proizvode – zaključio je skromno Krešimir Kostelac.

Vladimir GRGURIĆ

Incanto - ekskluzivni brand nameće se kvalitetom i dizajnom

Fructus proizvodi

su u zračnim lukama, trgovačkim lancima i hotelima

Trenutačno u ponudi imaju

13

vrsta likera i

2

voćna vina

Najčitanije iz rubrike