Dome slatki dome
ZAŠTO JE DOBRO IMATI GA U KUĆI

Što sve može hidrogen?
Objavljeno 26. ožujka, 2015.

Svi imamo sredstva u kući koja uopće ne koristimo, a koja zapravo mogu biti vrlo korisna. Jedno od takvih supermoćnih sredstava je upravo hidrogen peroksid. Samo jedna bočica hidrogena može biti korisnija nego što mislite, a ovo su neki od najinteresantnijih načina uporabe.

Sredstvo za otklanjanje mrlja: Problem s tvrdokornim mrljama? Ne brinite, ako nemate klasično kupovno sredstvo za otklanjanje mrlja, možete ga napraviti i sami i to tako što ćete pomiješati deterdžent za suđe i hidrogen u omjeru 1:2. Sipajte mješavinu u bočicu s pumpicom i jednostavno poprskajte mrlju i ostavite da odstoji oko 30 minuta. Nakon toga operite odjeću.

Moćan borac protiv nečistoća: Jeste li znali da na jednoj četkici za zube ima više od deset milijuna bakterija? Svoj pribor za higijenu možete efikasno dezinficirati uz pomoć hidrogena. Jednostavno ga sipajte u čašu i potopite četkicu na nekoliko minuta. Nakon toga isperite vrućom vodom.

Otklanja gljivice i vlagu: Vlaga u kupaonici i u kući jako ružno izgleda, ali ako problematično mjesto poprskate s malo hidrogena, vaš problem bit će riješen. Ne zaboravite koristiti otopinu hidrogen peroksida od 3 %, koju možete kupiti u svojoj lokalnoj ljekarni.(T.K.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike