Dome slatki dome
KUPAONICA U NOVOM IZDANJU

Puno svjetla, veliko ogledalo i korisne dekoracije
Objavljeno 26. ožujka, 2015.

Osnovni zahtjevi pri projektiranju, uređivanju i opremanju kupaonica su učiniti ih velikim, funkcionalnim i atraktivnim. Odabranim dizajnom sanitarnih elemenata i opreme te općim načinom tretmana kupaonice, možete ju učiniti minimalističkom, elegantnom ili raskošnom.Način uređenja ovisi o vašim željama i odabranom stilu.

Prvi utisak o kupaonici bi trebao ostaviti pogled koji se pruža prema umivaoniku i ogledalu, koji mogu biti samostalni elementi ili objedinjeni u kupaonskom bloku. Ogledalo ima važnu ulogu, jer može značajno doprinjeti vizualnom povećanju prostora. U novom izdanju kupaonice ćete uživati zamjenom postojećeg ogledala većim kao i novim kupaonskim blokom ili umivaonikom atraktivnog dizajna.

Između odabira ležeće ili tuš kade, odlučite se za onu koja će ispuniti vaše potrebe, ali i maksimalno rasteretiti prostor kupaonice. Kabina s transparentnim staklom je najbolji odabir, jer ne zatvara prostor već ga dijeli po funkcionalnim zonama. Zaobljeni oblici tuš kabina i ležećih kada će ostavljati elegantniji dojam u prostoru od pravokutnih.

Umjesto zatvorenih kupaonskih ormarića, odlučite se za njihovu kombinaciju s otvorenim policama. Iako nešto teže za održavanje, bitno će doprinjeti vizualnom dojmu kupaonice. Mogu poslužiti i za postavljanje dekorativnih predmeta – mirisnih svijeća, ukrasnih pakiranja soli za kupanje itd. Izmjenom dekorativnih predmeta u kupaonici, mijenjat ćete i njen opći ugođaj.

Kupaonicu osvijetlite intenzivnom rasvjetom kako bi ju pojačana količina svjelosti učinila prostranijom i glamuroznijom. Osim obavezne centralne rasvjete, koja može biti postavljena točkasto po cijeloj površini stropa, postavite ju i iznad umivaonika, tj. u sklopu ogledala. Ugradnjom LED rasvjete u ogledalo, postižete kvalitetnu osvjetljenost, ali i dekorativne svjetlosne efekte.

Skladan i funkcionalan raspored sanitarnih elemenata i opreme te uvažavanje estetskih pravila, utjecat će na kvalitetu kupaonice i vremena provedenog u njoj.

(Monika Galović, dipl.ing.arh., www.interijerNET.hr)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike