Osijek
EDUKATIVNO-KREATIVNA RADIONICA U OŠ MLADOST

Neću drogu - u tome je bit
Objavljeno 25. ožujka, 2015.

“Neću drogu, što mi mogu, neću joint, neću šut, zdravi život sada je hit, život bez droge - u tome je bit”. Refren je to poznate pjesme Neću drogu, koju je autor Filip Lažeta - Prika pjevao jučer zajedno s učenicima OŠ Mladost.

U toj je školi održana edukativno-kreativna radionica pod nazivom Život bez ovisnosti - u tome je bit, kao dio istoimenog projekta koji provodi udruga Građanska prevencija Osječka škola, a financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Pedesetak je učenika okupljenih na radionici pozdravio zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš. On je pohvalio projekt Život bez ovisnosti te rekao učenicima da izbjegavaju različite vrste ovisnosti, ali i da ne uništavaju gradsku imovinu. Gostima, članovima udruge Osječka škola, dobrošlicu je zaželio Josip Jukić, ravnatelj OŠ Mladost. Učenicima je poručio: “Izloženi ste različitim ovisnostima: alkohol, droga, cigarete, ali i drugim vrstama ovisnosti, kojih niste niti svjesni. Zato su ovakve radionice korisne”.

Radionicu je vodio Filip Lažeta - Prika, voditelj projekta Život bez ovisnosti, koji je svoju karijeru posvetio borbi protiv ovisnosti i edukaciji djece i mladih. Na kraju su učenici koji su sudjelovali u projektu dobili priznanja.

Podijelila im ih je Suzana Lažeta, prof. likovne kulture, koja je istaknula da su učenici u radionicama izradili niz likovnih radova na temu ovisnosti. Uz to, snimili su film “Bok, ja sam zombi!”, nastao u filmskoj radionici pod vodstvom prof. Luke Pejića, koji je prikazan u drugom dijelu programa.

- U OŠ Mladost u projekt se uključilo pedesetak učenika. Mi surađujemo s brojnim školama na području Osječko-baranjske županije, a iskustva su pozitivna. Djeca nas dobro prihvaćaju i rade u radionicama s mnogo radosti i entuzijazma - kaže prof. Suzana Lažeta. V. Latinović

Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike