Kultura
ANA LEDERER ODRŽALA PREDAVANJE U OSIJEKU

Utječe li kazališna kritika na publiku i praktičare
Objavljeno 24. ožujka, 2015.

Zanimljivo i poučno predavanje o teatru između teorije i prakse jučer je u auli Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održala Ana Lederer, a organizirao ga je Odjel za kulturologiju.

Iz iskustva teatrologinje i bivše intendantice središnjega nacionalnog kazališta, Lederer je analizirala status suvremenoga kazališta u hrvatskom društvu i medijima te u kontekstu kulturnih politika i zakonodavstva. Otvorila je i aktualne teme o tom kakav je identitet nacionalnoga kazališta danas i kakve su moguće njegove buduće projekcije u suvremenom političkom i društvenom kontekstu.

Kakav je utjecaj medijske slike na kazalište i publiku te utječe li uopće kazališna kritika na publiku i kazališne praktičare? Koliko su suvremena menadžmentska i marketinška znanja integrirana u našu kazališnu praksu? Kako osobno iskustvo kazališne prakse utječe na teatrološku interpretaciju te kakva nam je teatrologija i kazalište potrebno danas u Hrvatskoj i u europskom kontekstu? - samo su neka pitanja na koja je odgovore dala Lederer, danas viša znanstvena suradnica na Odsjeku za povijest hrvatskog kazališta Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, koja je ispraćena velikim pljeskom. T.Levak

Ana Lederer govorila je iz iskustva teatrologinje i bivše intendantice središnjega nacionalnog kazališta

Možda ste propustili...

AUKOS PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA “STANISLAV MARIJANOVIĆ”

Ako budete dobri, o vama će pisati monografije, ako ne budete - vi ćete ih pisati

U OSJEČKOM DRŽAVNOM ARHIVU U POVODU 100. ROĐENDANA

Svjedočanstvo o Kniferu u Osijeku i s Osijekom

Najčitanije iz rubrike