Sport
REGIONALNA MEĐUŽUPANIJSKA LIGA - 19. KOLO

Bedemu u Našicama četiri isključenja
Objavljeno 23. ožujka, 2015.

Vodeći je tercet u 19. etapi igrao u gostima i ostvario sve rezultatske opcije. Do ovoga kola treći Metalac ranim je pogodcima Danijela Spasića izgubio u Vukovaru uz čiji je učinak Vuteks Sloga došla do proljetnog skora od osam bodova bez izgubljenog susreta.

Jedan je bod više istovremeno osvojila Marsonia izgubivši derbi u Ivankovu, ali i tri puta slavivši pobjedu, a prekjučerašnja u Bošnjacima, u srazu s Jadranom, donijela joj je odmak od drugoplasiranog Bedema. Ivankovčani su u burnoj i osobno nervoznoj subonjoj utakmici u Našicama remizirali s NAŠK-om te tako za vodećim Brođanima zaostali četiri boda. Toliko i dobivši crvenih kartona od osječkog suca Zeke-Pivača koji je isključio dva igrača Bedema, trenera Matanića i fizioterapeuta Rajkovića, tako da će drugoplasirani sastav u nastavku prvenstva, neko vrijeme, biti hendikepiran tim izostancima. A u osječkoj Retfali konačno nije izostala pobjeda i stigla je u pravom trenutku kada je tablično dno već počelo prijetiti. Iz čijeg je okruženja stigao subotnji gost koji se u Županju vratio s pola tuceta pogodaka u mreži od čega je Ivan Lišnić zabio tri te se popeo na vrh ligaških strijelaca. Tako je novi trener Josip Tomas došao do prve pobjede na klupi Grafičar Vodovoda. Čepinskom, pak, novom učitelju Antoniju Šariću debi je donio gostovanje u Boboti gdje je njegov sastav imao uvodnu prednost, a kući se vratio sa zadovoljavajućim bodom koji je domaćina promovirao na treće mjesto. Boboćani su, naime, preskočili Metalac i Hajduk kojeg je u Pakracu iznenadio predzadnji Vihor uhvativši tako priključak s ostajućim pozicijama. Istodobno je zadnji Otok zaostao u toj utrci nakon što se iz Slavonskog Broda vratio minimalno poražen u srazu s izravnim konkurentom Livada Željezničarom. Brođanima je taj uspjeh višestruko vrijedan i sada su na mjestu koje je sigurno ostajuće preskočivši posrnuli Graničar. U nastavku sezone dobro ne djeluju ni Cerničani koji su od 12 mogućih osvojili samo dva boda, a prekjučer su kod kuće ostali praznih ruku. Sve su odnijeli nogometaši Zrinskog u Jurjevac kojima je to uzastopna pobjeda čime su posve anulirali startne poraze.

Dražen LEKŠAN

Strijelci

19 pogodaka - Lišnić (GV); 17 pogodaka - Andričić (HJ); 14 pogodaka - Trepšić (MA), Nikolić (ČE); 13 pogodaka - Mišić (MA); 12 pogodaka - Štrkalj (ME), Vuka (JA); 10 pogodaka - Spasić (VU), Miličić (BO); 8 pogodaka - Mijatović (NA); 7 pogodaka - Bagić (ME), Raić-Sudar (BE), Kurjaković (MLC); 6 pogodaka - Varga (ME), Lučić (BE), Jirasek (HJ), Pavlović (NA), Šimičić (ZR)...

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana