Novosti
VEČER UOČI TRAGEDIJE PROVEO NA TURNIRU U PREFERANSU

Prijatelji i kolege šokirani ubojstvom Vlatka Vidakovića
Objavljeno 24. ožujka, 2015.

Nedjeljnu večer, nekoliko sati prije tragičnog kraja, Vlatko Vidaković proveo je u kafiću "Rupa" na turniru preferansa čiji je bio dugogodišnji strastveni igrač. S njim u društvu bio je i suvlasnik kafića Mladen Kekez, ali i K. V. (podaci poznati redakciji).

- Cijelu večer smo se zafrkavali, a s njim smo se šalili da je poput Hanžekovića sa svoja tri ureda. Bio je super raspoložen i razišli smo se oko 22 sata, nakon igre koja je trajala gotovo pet sati. Bio je fin, uglađen gospodin i vrlo korektan. Ispratio sam ga iz lokala gdje je došao na prvenstvo grada - ispričao nam je K. V.

Ništa manje iznenađen, ali iznimno pogođen je i Željko Koški, predsjednik Preferans kluba Osijek, koji je vijest o Vidakovićevom umorstvu čuo u Zagrebu i s kojim se zna, kaže, još iz najranijih dana. Vidaković je, kaže Koški, u natjecateljskom preferansu bio proglašen prvakom Hrvatske nekoliko puta, a imao je čast i biti prvakom kluba, osnovanog još 1997. godine. Veselio se, kaže, skorom prvenstvu preferansa u kojem je trebao sudjelovati.

- Posljednji put vidjeli smo se prije dva tjedna, a inače smo godinama jako dobri. Skijali smo zajedno, družili se, znam mu i obitelj kojoj izražavam sućut - kaže Koški.

Riječi hvale ima i prof. dr. sc. Mario Vinković s Pravnog fakulteta, čiji je Vidaković bio doktorand na sveučilišnim interdisciplinarnim poslijediplomskim doktorskim studijima. Bio je, kaže prof. Vinković, jedan od praktičara koji je stjecanjem novih znanja mogao pridonijeti u području europskog prava i politike, što ga je u namjeri upisa Doktorske škole društveno humanističkih znanosti na Sveučilištu J. J. Strossmayera i rukovodilo.

- Pripadao je starijim doktorandima. Odslušao je sva predavanja i imao je još samo nekoliko ispita. Žao mi je što se dogodila takva velika tragedija - poručio je prof. Vinković.

Vidakovića je 2006. godine šira hrvatska javnost, putem RTL Televizije, upoznala i kao suca Ivana Gajskog iz televizijskog serijala “Sudnica”, a što mu je bilo, kako je sam u više navrata isticao, odlično iskustvo. Osim u Osijeku, Vidaković je odvjetničke urede imao i u Zagrebu i u Samoboru, a upravo u tom gradu bavio se još jednim njemu dragim sportom - golfom. Vidaković je rođen u Donjem Miholjcu, 16. lipnja 1953. godine.M.Mihelić

RTL: BIO JE ODLIČAN SURADNIK I VELIKI PROFESIONALAC

Šokirani hladnokrvnim ubojstvom jučer su bili i Vidakovićevi suradnici s RTL-a, s kojima je surađivao tijekom snimanja emisije “TV sudnica”. “Vlatko Vidaković bio je odličan suradnik i kolega te veliki profesionalac s kojim je uvijek bilo ugodno surađivati. Ovim putem obitelji izražavamo duboku sućut”, stoji u priopćenju koje je Glasu Slavonije poslala Morana Lerga s RTL-a.