Osijek
PRVA GIMNAZIJA (OPĆA) OBILJEŽILA DAN ŠKOLE

Učenici držali nastavu umjesto profesora
Objavljeno 24. ožujka, 2015.

Projekt pod nazivom “U tuđim cipelama” bio je središnji dio obilježavanja Dana škole u Prvoj gimnaziji (općoj), održanog jučer. Bila je to jedna od niza aktivnosti koju su za tu prigodu zajedno pripremili učenici i profesori.

- Projekt “U tuđim cipelama” osmislile su profesorice Gordana Dragušica i Daniela Dorčak. Nastavu, u obje smjene, umjesto profesora održavaju učenici, odabrani nakon provedenog natječaja - kaže Dražen Đapić, ravnatelj Prve gimnazije.

Naime, pojašnjava pedagoginja Jela Knežević, u školi su raspisali interni natječaj za radna mjesta profesora iz svih predmeta, na koji su se učenici javljali. Zanimanje je bilo veliko, pa su odabrani najbolji, s kojima su profesori dogovorili nastavne jedinice koje će predavati na Dan škole.

A kako to izgleda u praksi, uvjerili smo se i sami. Bili smo na satu povijesti, na kojemu su uloge profesora preuzeli maturanti Filip Lekić i Marin Pilj. Tema njihova nastavnog sata bio je Korejski rat.

Osim toga, između dviju smjena priređen je zabavni program, u sklopu čega je predstavljen projekt “Proklete Hrvatice” (voditeljice profesorice Jasmina Tuma Jandrok, Margareta Princip i Tihana Perić). Također, postavljena je izložba fotografija s učeničkih putovanja u Njemačku, koju je priredio Aktiv profesora njemačkog jezika, kao i izložba slika “Optičke iluzije” (prof. Brankica Truhar). Priređena je debata o Juliju Kniferu (voditeljice prof. Nataša Tram i prof. Mirta Omazić), organizirana radionica Vedska matematika (voditeljica prof. Doris Crnjac), a izvedena je i skladba “Something stupid”, pod vodstvom prof. Domagoja Jukića. V. Latinović

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike