Mozaik
10. NATJECANJE ŠKOLSKIH PJEVAČKIH ZBOROVA

OŠ “Ivan Mažuranić” i Gimnazija Vinkovci idu na državno natjecanje
Objavljeno 24. ožujka, 2015.
Glazbena škola Josipa Runjanina Vinkovci također je ostavila izvanredan dojam

U ispunjenom kazalištu “Joza Ivakić” u Vinkovcima održano je 10. natjecanje školskih pjevačkih zborova Vukovarsko-srijemske županije, koje je ujedno bilo izlučno za državno natjecanje u Varaždinu početkom svibnja.

Program je počeo himnama Republike Hrvatske i Europske unije u izvođenju Pjevačkog zbora starijeg uzrasta Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca.

Svi su se dobro pripremili kako bi se predstavili u najboljem svjetlu, a nastupili su Vokalno-instrumentala skupina Osnovne škole Bartola Kašića Vinkovci (dirigentica Ružica Lacković), Zbor mlađeg uzrasta Osnovne škole Vladimira Nazora Vinkovci (dirigentica Julija Dujić), Pjevački zbor mlađeg uzrasta Osnovne škole Ivana Mažuranića Vinkovci (dirigentica Zrinka Šimunović), Zbor mlađeg uzrasta Osnovne glazbene škole - odjel Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Vukovar (dirigentica Dunja Marković), Zbor Osnovne škole Ilača-Banovci Ilača (dirigentica Irena Guštin), Pjevački zbor starijeg uzrasta Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci (Zrinka Šimunović), Gimnazijski pjevački zbor “Dionizije” Vinkovci (dirigentica Sandra Milovac).

- Za ovo natjecanje, mogu reći, svi su se dobro pripremili i nijanse su odlučivale tko ide dalje. Moram također reći da smo imali i zborove koji su nastupili u revijalnom dijelu, koji su željeli nastupiti samo na županijskom natjecanju, koji nisu željeli ići u Varaždin. Osnovna škola Ivana Mažuranića Vinkovci i Gimnazija Vinkovci pokazali su zavidnu kvalitetu i odlaze na državno natjecanje. Osim toga želio bih naglasiti da je dobro zazvučao zbor iz Vukovara, Glazbena škola Josipa Runjanina Vinkovci također je ostavila izvanredan dojam, a posebno mjesto u Vukovarsko-srijemskoj županiji zaslužuje Osnovna škola Bartola Kašića iz Vinkovaca, zato što dirigentica Ružica Lacković njeguje nešto specifično, a to su glazbala Orffova instrumentarija - istaknuo je Želimir Sušić, član prosudbenog povjerenstva.

Prosudbeno povjerenstvo nije imalo lagan zadatak - odabrati tko ide na državno natjecanje, te je nakon okruglog stola odlučilo da će Vukovarsko-srijemsku županiju na natjecanju u Varaždinu predstavljati: Pjevački zbor mlađeg uzrasta Osnovne škole Ivana Mažuranića Vinkovci (dirigentica Zrinka Šimunović) i Gimnazijski pjevački zbor “Dionizije” Vinkovci (dirigentica Sandra Milovac).

Mario KOKAJ
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

Najčitanije iz rubrike