Regija
IZLOŽBA KOLAČA U KNEŽEVIM VINOGRADIMA

Stolovi se savijali pod težinom čak 43 vrste kolača
Objavljeno 23. ožujka, 2015.

KNEŽEVI VINOGRADI - Bili su Kneževi Vinogradi tijekom vikenda u znaku kolača. Sitnih, krupnih, slatkih i slanih. Više od 40 vrsta kolača u mjesni Dom kulture donijele su žene iz raznih krajeva Baranje, a sve u sklopu sada već tradicionalne manifestacije - izložbe kolača koju je organizirala udruga mladih Hercegszollosi Mihaly, iz Kneževih Vinograda.

- Drago mi je što su ove godine svoje kolače donijele žene iz raznih krajeva Baranje, a ne samo članice naše udruge. Izložene su 43 vrste kolača, što je rekordan broj, priča Korina Deak-Tomašić, predsjednica udruge, naglašavajući kako su ove godine odlučili organizirati izbor najkolača (po izgledu i ukusu), što do sada nije bio slučaj, pa su sastavile tročlanu mušku komisiju koja je imala - puna usta posla. Nakon kušanja, treće mjesto dodijelili su Ilonki Kovač, koja je na izložbu donijela mađarsku tradicionalnu doboš tortu. Druga je bila Silvija Šuba sa svojom uskrsnom tortom, dok je epitet najboljeg kolača ponijela torta s rumom, nastala u kuhinji Julijane Horvat.

- Evo što se događa kada su muškarci u komisiji. Pobijedila je torta u kojoj ima alkohola - u šali su komentirale sudionice izložbe, dok je njihovo ''negodovanje'' pobjednica popratila sa smješkom na licu. Julijana se, naime, pečenjem kolača bavi od malih nogu i redovna je sudionca brojnih sličnih izložbi slatkih delicija. Ni ranije nisu izostajale nagrade, što je samo dokaz da muška komisija nije pogriješila kada je na taj način odlučila pohvaliti njezinu rum tortu.

- Svake godine imamo neku drugu ideju. Već smo imali izložbu bakinih starinskih kolača, izložbu isključivo torti i slične tematske izložbe, a ove godine odlučili smo napraviti univerzalnu izložbu kolača svih vrsta. No, ne organiziramo samo izložbe. Već 18. travnja u planu nam je večer mađarskog foklora - podvlači Deak-Tomašić.I.Getto

ZAČAS SVE POJELI

Kolače je u ''suljoškom'' Domu kulture mogao kušati svatko, dakako besplatno. A jesu li kolači bili dobri, dovoljno pokazuje činjenica kako je ''izložbeni prostor'' vrlo brzo ostao gotovo prazan...

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA LIDER PO IZDVAJANJU

Za obitelj i djecu 10 eura po stanovniku

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

Najčitanije iz rubrike