Mozaik
ČETVRTI ROĐENDAN PORTANOVE

Tisuće posjetitelja u društvu Portoša slavile uz predstave, Ninin koncert i tortu
Objavljeno 23. ožujka, 2015.
Slastičarnica Lounge bara Waldinger priredila je golemu rođendansku tortu

Nakon četiri godine od otvaranja, Trgovački centar Portanova slobodno može reći da se nametnuo kao vodeći trgovački centar ovog dijela regije, a to su ovog vikenda potvrdile i tisuće kupaca i posjetitelja, koji su čak autobusima stizali i iz susjedne Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske i cijele regije, a sve kako bi uživali u fantastičnom dvodnevnom programu, ali i najboljem shoppingu i sniženjima koja su u ovom centru bila priređena u povodu njegova 4. rođendana.

Da Portanova nije običan slavljenik koji samo očekuje darove, nego onaj koji upravo za svoj rođendan velikodušno dariva druge, dokazao je i vrhuncem slavlja, a za koji je priređen koncertni spektakl Nine Badrić. Naime, ova hrvatska pop-diva i višestruka osvajačica nagrade Porin, koncert je održala na drugom katu trgovačkog centra gdje se u subotu u 21 sat tražilo mjesto više. Zanimljivo je da Nina u Osijeku nije jako dugo svirala, pa je ovo bila fantastična prilika da svi ljubitelji vrhunske klupske pop-glazbe čuju presjek njezinih hitova iz više od 20 godina duge karijere. Ne treba niti govoriti da se vrhunac koncerta dogodio kada je Nina zapjevala “Čarobno jutro”.

No, proslava rođendana počela je još u subotu, u 10 sati ujutro, lutkarskom radionicom Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, koja se nastavila preslatkom predstavom Anica i Danica o doživljajima sestara blizanki koje su potpuno jednake, ali sasvim različite naravi, što stvara mnoge komične situacije. U još jednoj besplatnoj dječjoj predstavi najmlađi posjetitelji mogli su uživati u poslijepodnevnim satima, kada je izvedena predstava “Portoš i 4 čarobna ključa”. Kroz ovu edukativnu predstavu mališani su u priči o nezgodama oko pripreme rođendana za Bubamaru i svađe s njezinom simpatijom zelenim cvrčkom Slavkom doznali kako sve probleme rješavaju četiri zlatne riječi ili čarobna ključa koja se zovu molim, hvala, izvoli i oprosti. Nakon interaktivne predstave u kojoj su pjesmom sudjelovali i gledatelji, svim mališanima podijeljena je i Portoševa bojanka s pričom i edukativna društvena igra “Portoš i 4 čarobna ključa”. Ovaj trgovački centar osmislio je sam novu edukativnu igru u kojoj djeca, osim što uče brojati, uče se i pristojnom ophođenju. Cijelo vrijeme, dok su odrasli mogli kupovati po cijenama sniženim i do 50 posto, najmlađi su u Portanovi imali priliku za rođendansko druženje s maskotom Portoš, a s kojim je gotovo svatko želio bar jednu fotografiju. Uz podjelu balona, ali i bombona i čokoladica Kraša, druženje je nastavljeno u Portoševom kutku gdje se simpatičnoj narančastoj maskoti pridružio i Zeko Zvecko Splitske banke, koji je najspretnijim klincima u natjecanju poklonio i novčane nagrade na potrošačkoj kartici Splitske banke, a najbolji u igrama dobili su i ručno izrađenu maskotu Portoša.

- Ja najviše volim Portoša i želim se s njim igrati, a kada dođem kući mama i ja ćemo se obući u Bubamaru i cvrčka i igrati Portoševu igru - priznao nam je vidno uzbuđen trogodišnji Gabriel, nakon što je pogledao predstavu i odlučio praviti patuljke od papira u Portoševoj igraonici.

Inače, rođendansko slavlje je nastavljeno i u nedjelju i to od 11 sati, kada je ponovno besplatnu predstavu “Ah ta današnja djeca” izvelo Dječje kazalište Branka Mihaljevića, a poslijepodne svi koji su propustili mogli su ponovno pogledati predstavu Portoš i četiri čarobna ključa. Urnebesna humoristična predstava s Perom Juričićem u glavnoj ulozi, koja je u nedjelju u Osijeku premijerno izvedena i to pod nazivom “Ja, deda” poklon je Portanove odraslim posjetiteljima, a u nedjelju je čak dva puta osigurala po 90 minuta čistog smijeha. No, kako sve ne bi prošlo bez prave rođendanske torte pobrinula se slastičarnica Lounge bara Waldinger, koja je priredila golemu rođendansku tortu, a degustacija je bila pripremljena za sve posjetitelje u prizemlju Portanove. Za kraj možemo samo reći - Portanova, sretan ti rođendan i jedva čekamo sljedeće slavlje!

NINA BADRIĆ

Veseli me što nastupam u Osijeku

Jedan od najvećih zvijezda hrvatske estrade Nina Badrić, u subotu je s nama podijelila svoj doživljaj koncerta u Portanovi.

- Portanova slavi rođendan i jako mi je drago da su me zvali da im uveličam malo njihov veliki dan. Posebno me veseli što nastupam u Osijeku, jer jako mnogo godina ovdje nisam pjevala, a Osijek je za nas glazbenike uvijek bitan. Nama koji izvodimo pop-glazbu trebaju dobri klubovi i žao mi je što ovdje nema koncerata kao što je nekada bilo. No, u ovom sjajnom prostoru odlučila sam dati presijek svega i ovo je jedan pravi koncert, te su sa mnom došli sjajni glazbenici, a osječka publika i posjetitelji Portanove s dušom su proživjeli sve pjesme - poručila je u subotu Nina Badrić.

PERO JURIČIĆ

Ovaj nastup mi je kao dolazak doma

O iskustvima glume pred publikom Portanove upitali smo i glavnog glumca iz humoristične predstave “Ja, deda”.

- Moram priznati da ja kao Slavonac ovo gostovanje u Osijeku doživljavam kao dolazak doma. Često sam u Osijeku igrao s Teatrom u gostima i ITD-om, ali ovdje smo prvi put s predstavom “Ja,deda”. Ova uloga je labuđi pjev za glumca u mojim godinama, jer mogu primijeniti sve svoje glumačko iskustvo i to s humorističnim odmakom. Moram priznati da nakon 45 godina karijere još uvijek imam veselje glume, ali ipak u Portanovi imam jedno novo iskustvo. Ovo je prvi put da istu predstavu izvodim čak dva puta u jednom danu - priznao nam je Juričić.

TISUĆE KUPACA

I POSJETITELJA STIZALI SU IZ osijeka, BIH, SRBIJE, MAĐARSKE I CIJELE REGIJE

Možda ste propustili...

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa