Crna kronika
DRSKA KRAĐA U OSJEČKOM TRAMVAJU

19-godišnjaku iz džepa ukraden vrijedan mobitel
Objavljeno 23. ožujka, 2015.

OSIJEK – Džepari ponovno kradu, iskorištavajući tako svaku priliku gdje je velika gužva. Posljednja žrtva u nizu 19-godišnji je mladić koji je okraden u tramvaju. “U četvrtak u noćnim satima 19-godišnjaku je u tramvaju iz džepa ukraden mobitel vrijedan nekoliko tisuća kuna”, doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika PU osječko-baranjske.

U prvoj polovini prošle godine džeparenje je na osječkom području gotovo nestalo, no policajci u civilu i dalje zbog opreza prate sve što se događa gdje god je veliki broj ljudi. Dovoljna je samo mala neopreznost vlasnika pa da ostane bez vrijednih stvari. Iz MUP-a upozoravaju građane da obrate pažnju na svoje okruženje, posebno na gužvu.

- Obratite pozornost jer džepari prvo pronalaze svoju žrtvu i neko vrijeme je prate. Čuvajte se guranja, nalijetanja i agresivnih ili pretjerano ljubaznih osoba. Ne nosite veće količine novca kada idete u kupnju, za to koristite bankovnu karticu, ali PIN nikako ne ostavljajte uz nju, upozoravaju iz policije. Torbicu uvijek nosite zatvorenu i ispred sebe, i nikada je ne ostavljajte, kao ni novčanik, mobitel ili vrećicu na blagajnama ili u kabinama. Novčanik ne treba nositi u stražnjem džepu, a zvono mobitela treba postaviti na najjače i ako vam bude ukraden, zamolite nekoga da nazove vaš broj. Možda se oglasi u kod džepara.S.Lacić

KRADU I ŽENE I MUŠKARCI

Lopovi mogu biti i žene i muškarci, starije i mlađe osobe, a uglavnom rade u skupinama. Jedna osoba odvlači pozornost, dok druga zavlači ruku u džep ili torbicu i izvlači novčanik te ga predaje trećoj osobi, koja potom nestaje u gužvi.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike