Regija
ZA DJECU S POPLAVLJENIH PODRUČJA

'Humanitarna akcija 'Štiklom u mozak, loptom u dupe – Smijehom za Gunju''
Objavljeno 21. ožujka, 2015.

VINKOVCI- Društva Naša djeca grada Vinkovaca nastavlja svoju  humanitarnu akciju za djecu s poplavljenih područja  '' Pun kofer prijateljstva'' pod nazivom ''Pun kofer prijateljstva III''.

 

Cilj humanitarne akcije je svakom djetetu s poplavljenih područja Vukovarsko- srijemske županije koje je na bilo koji način prošlo kroz igraonicu ‘’Ganja’’ (koju od početka prošlogodišnjih katastrofalnih poplava organizira Društvo Naša djeca grada Vinkovaca), osigurati kofer s najosnovnijim osobnim stvarima koje su im potrebne.

 

-‘’Inicijativa je pokrenuta prošle godine kad smo uvidjeli da humanitarna pomoć dolazi u vrećicama i kutijama, te da će se djeca sa svojim obiteljima dok im se ne obnove domovi često seliti.  Sam kofer, kao i stvari u njemu moraju biti nove i po zadanoj specifikaciji, te moraju odgovarati konfekcijskim brojevima za svako pojedino dijete. U prve dvije humanitarne akcije ‘’Pun kofer prijateljstva“ i „ Pun kofer- novčić za kovčežić“ uručeno je 120 kofera prijateljstva, dok u ovoj akciji namjeravamo uručiti još njih 50-tak. U akciji će se prikupljati i financijska (od kojih će DND Vinkovci kupiti i napuniti kofere) i materijalna sredstva (odnosno kao i dosada donatori sami kupuju i pune kofere i šalju ih ili osobno uručuju djeci), istaknuo je Mario Perković, predsjednik Društva Naša djeeca grada Vinkovaca.

 

Službeni početak humanitarne akcije ‘’Pun kofer prijateljstva III’’ održat će se u utorak 24.03.2015.godine u 20 sati u  Tvornici kulture u Zagrebu s humanitarnim stand-up comedy show  ''Štiklom u mozak, loptom u dupe – Smijehom za Gunju’’ koji  Društvo Naša djeca organizira u suradnji sa stand-up komičarkom Marijanom Perinić.

 

Uz Marijanu, koja nastupa kao Ko- Kolinda Grabar-Kitarović i posebnog gosta Zlatana Zuhrića - Zuhre nastupit će još stand-up komičara – Marko Petar Orešković, Zvonko Kožić, Denis Rajčić i Krešimir Rich.

 

Cijene ulaznice za humanitarni stand-up comedy show iznosi 40 kuna, a mogu se kupiti na prodajnim mjestima www.entrio.hr  ili na sam dan događaja u Tvornici kulture u Zagrebu.

 

Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike