Osijek
ŽUTI CVJETOVI ZA PROMICANJE PREVENCIJE RAKA DOJKE

Osijek još jednom pozitivno reagirao na Dan narcisa
Objavljeno 21. ožujka, 2015.

Dan narcisa ili dana kada 55 gradova u Hrvatskoj, pa tako ni  Osijek nije iznimka - postanu “gradovi u žutom”, hu manitarna je javnozdravstvena akcija posvećena prevenciji i  ranom otkrivanju raka dojke. U našem grada tako su tijekom  subotnjeg prijepodneva članice Kluba žena liječenih na dojci  Mammae, uz podršku javnih ustanova i poznatih soba  prodavali narcise ispred Konkatedrale.
- Na ovaj način prikupljena sredstva, kao i ranijih godina  namijenjena su promicanju prevencije raka dojke, za rad  Kluba ali i za nabavku aparata za intraoperativno zračenje,  kaže Ranka Mirković, dopredsjednica osječkog kluba.
Podsjetit će kako je riječ o medicinskom aparatu kojim bi  žene bile ozračene samo jednom, i to za vrijeme operacije.  Naime namjera je Europa Donna Hrvatska - hrvatskog  foruma protiv raka dojke, koji već 19. godinu zaredom  obilježava "Dan Narcisa", na ovaj način prikupiti sredstva  kojima bi se kupilo nekoliko takvih aparat koji bi bikli  dostupni pacijenticama diljem Hrvatske
A Osijek je u subotu doista bio u žutom, građani su, svako  prema svojoj mogućnosti platili za svežanj narcisa. Čla nicama Kluba podršku su ovom prigodom dali župana  Vladimir Šišljagić, dogradonačelnik Denis Ambruš, ali svo jim nastupom i članovi HKUD Željezničar te pjevačkog  zbora Zumbići. (D.Ku.)

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana