Crna kronika
NA TERENU SVE ŽURNE SLUŽBE

Zašto se brana na Orljavi nije podigla još u srijedu?
Objavljeno 21. ožujka, 2015.

POŽEGA - Unatoč intenzivnoj potrazi još uvijek nije pronađena 18-godišnja Aldina Porić. Pod nerazjašnjenim okolnostima Aldina je, zajedno s dečkom Antoniom P. (20), pala u Orljavu kod brane u Cerničkoj ulici u Požegi. Antonio se iz Orljave nekako uspio izvući.

Za djevojkom su u četvrtak tragali i ronioci Specijalne jedinice policije iz Osijeka, ali nisu je pronašli. Budući da prvi put nisu mogli prići samoj brani, s koje se slijevao brzi slap, ispod kojeg je rupa dubine od oko 3,5 metara, zbog čega se stvaraju snažni vrtlozi, brana je podignuta kako bi se zaustavio tok Orljave. Među Požežanima vlada mišljenje da se podizanje brane trebalo odraditi istu večer kad je nesretna Aldina pala u Orljavu, no službenici iz Tekije zapovjedniku JVP-a Požega rekli su kako za to treba 24 sata. Ta informacija nije točna, jer je brana u četvrtak podugnuta dva puta, za što je trebalo samo 40-ak minuta, što su vidjeli svi pripadnici medija i ostali nazočni.

No ni nakon što je slap zaustavljen, ronioci nisu uspjeli ništa pronaći. Paralelno s tim, policajci, pripadnici HGSS-a, članovi obitelji i prijatelji nesretne djevojke pretraživali su korito rijeke i njezine obale nizvodno, prema prigradskom naselju Vidovci, u dužini od sedam i pol kilometara.(AGM Kruna)

TREBALA IĆI K SESTRI
Neslužbeno doznajemo kako je Aldina trebala ići k sestri, raditi u Poreč, te je tu večer, kada je pala u Orljavu, navodno, išla to reći Antoniju. Što se zatim dogodilo, zna samo Antonio. Jučer se potraga nastavila te je pretraženo korito Orljave sve do Vidovaca te čamcem područje od Vidovaca do Novoselaca.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike