Osijek
FESTIVAL UČENIČKIH IGROKAZA “POZOR! PLIVAMO NA SCENI”

Najbolja “Obiteljska učenja” OŠ Mladost
Objavljeno 21. ožujka, 2015.

Dokkica, u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku i osnovnim školama grada i županije, četvrtu godinu zaredom organizirala je Festival učeničkih igrokaza “POZOR! Plivamo na sceni” 4 (čija je idejna začetnica, kao i voditeljica projekta, Ines Perić, koordinatorica rada s djecom u Dokkici), u povodu Međunarodnog dana kazališta za djecu i mlade i Svjetskog dana lutkarstva.

Na festivalu su sudjelovala 72 učenika iz sedam osnovnih škola grada i županije (OŠ Kneževi Vinogradi). Publika je u prepunoj dvorani donjogradskog kazališta mogla uživati u osam petominutnih igrokaza.

Nakon izvedbi igrokaza stručni žiri, koji su činili članovi ansambla, odlučio je o nagradama u pojedinim kategorijama.

Osma je nagrada pripala predstavi s tinejdžerskom temom - “Nemoj reći mami” OŠ Kneževi Vinogradi, sedma za najbolje maske i kostime komadu “Sveti Nikola u šumi” OŠ Jagode Truhelke, a najbolju je edukativnu poruku imao igrokaz “Eko Robi” OŠ F. K. Frankopana. Peta od osam nagrada, ona za najbolju koreografiju, OŠ F. K. Frankopana donio je “Meksički ples u kišno popodne”, a najbolja je lutkarska predstava “Neću ne donosi sreću” OŠ Svete Ane. Među prve tri plasirala se OŠ Vladimira Becića, kojoj je pripala nagrada za najbolju kolektivnu igru u predsatavi “Balonijada”, a najbolja je scenografija i uprizorenje bajke “Pepeljuga” u izvedbi Centra za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark”. Šećer za kraj - najbolja predstava je “Obiteljska učenja” OŠ Mladost.

Ove je godine festival dobio i svoju himnu, zahvaljujući glazbeniku Kruni Đuričiću i Ines Perić, a otpjevali su je svi sudionici zajedno, uz gitarsku pratnju autora.

U glazbeno-plesnom programu nastupila je plesna skupina Piruete iz Dokkice, pod vodstvom Jagode Ringel, s koreografijom Mistično more, potom mladi i nagrađivani Ruben Habuda na klaviru, samostalno te u glazbenom triju s Tirsom Habuda i Hannom Kovačević na violinama. Publika je čula i Benjamina Habudu na gitari.

Voditelji festivala bili su Mia Marković i David Uranjek, voditelji dječje odgojno-obrazovne emisije Radoznalica te polaznici Dramskog studija Dječjeg kazališta. Autorica vizualnog identiteta festivala je Nikolina Dinješ, a autorica ovogodišnjih originalnih, ručno izrađenih nagrada je Tomislava Brajdić. Mentorice učenicima su Ana Mrđanović, Janja Lučić, Klaudija Banjeglav, Liana Mur, Radojka Wilhelm, Slavojka Petrović, Viktorija-Silvija Roguljić i Vlatka Benki Brkić.

Narcisa BOŠNJAK
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike