Mozaik
OSIJEK DOMAĆIN PRVENSTVAU LATINSKOAMERIČKIM PLESOVIMA

Rapsodija pokreta najboljih
hrvatskih latinoplesača
Objavljeno 21. ožujka, 2015.

Osijek će danas biti plesno središte Hrvatske. U Športskoj dvorani Jug tijekom cijelog dana održava se Prvenstvo Hrvatske u latinskoameričkim plesovima. Riječ je o najprestižnijem natjecanju u sportskom plesu i vrhunac je napornog treniranja svih plesača i plesačica.

Plesni će parovi u večeri prepunoj dobre glazbe i raznovrsnih ritmova, uz svu raskoš svojih kostima, pokušati suce i gledatelje zadiviti svojim gracioznim plesnim pokretima, energijom i svojom prezentacijom plesa kao umjetnosti u kojoj je svaki pokret riječ.

- S obzirom na to da je riječ o prvenstvu Hrvatske, u kategorijama u kojima ima više od šest prijavljenih parova, organizirat će se kvalifikacije koje startaju u 15 sati. Finalni dio, koji će biti najzanimljiviji građanima, uključujući i defile 80 plesnih parova, počinje u 19 sati i trajat će oko dva sata - rekao je Darko Valentić, predsjednik Športsko plesne udruge Feniks Osijek, koja je organizator Prvenstva Hrvatske u latinskoameričkim plesovima.

Gledatelji će u dva sata plesne čarolije imati priliku uživati u neviđenoj mješavini senzualnosti, zavodljivosti, strasti i nježnosti s jedne, a drskosti, živahnosti, ponosa i arogancije s druge strane, kroz prezentaciju svih pet latinskoameričkih plesova (samba, cha cha cha, rumba, paso doble i jive). Natjecatelji su nakon višemjesečnih mukotrpnih priprema konačno u mogućnosti pokazati plesnu vještinu. Natjecanje za one najbolje ima posebnu vrijednost, jer će se ovisno o ostvarenim plasmanima, najboljim parovima omogućiti da, kao predstavnici Hrvatske, nastupe na Europskom i Svjetskom prvenstvu.M.Bugarić

Možda ste propustili...

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike