Novosti
ODBIJENE ŽALBE

Bandić ostaje u Remetincu do 10. travnja
Objavljeno 19. ožujka, 2015.

Vezani članci

KAZNENA PRIJAVA POLICIJSKE UPRAVE ZAGREBAČKE

Uskok pokreće istragu za aferu Krašograd, Zagreb oštećen za 69 milijuna kuna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ostaje u pritvoru u Remetincu. Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je žalbe njegove obrane na određivanje istražnog zatvora. Ovom odlukom odvjetnik Marijan Hanžeković ostao je bez 15 milijuna kuna jamčevine koju je uplatio za Bandića, a koja sada prelazi u državni proračun.

Izvanraspravno vijeće prihvatilo je tvrdnje Uskoka da je Bandić na slobodi, unatoč obećanju sucu istrage, prekršio uvjete o jamstvu, te je ometao kazneni postupak utjecajem na svjedoke. Konkretno, na svjedokinju Vidu Demarin koju je pokušao nagovoriti da promijeni iskaz, tvrde iz Uskoka. Sud je odbio obje žalbe Bandićeve obrane.

- Obrana je tvrdila da je u konkretnom slučaju povrijeđeno i pravo na pravično suđenje. Vijeće je odbilo sve prigovore - rekao je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu.

Podsjetimo, Bandića se u aferi Agram sumnjiči da je oštetio Grad Zagreb, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije primljene u predsjedničkoj kampanji 2010. zakinuo državni proračun. Ukupno mu se na teret stavlja šteta od oko 20 milijuna kuna. Prošli mjesec podignuta je i prva optužnica kojom ga se tereti da je s dvoje suoptuženika pogodovao udruzi “U ime obitelji” prilikom prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”, čime je Zagreb oštećen za najmanje 308 tisuća kuna.

Bandić ostaje u istražnom zatvoru do 10. travnja. Na raspolaganju su mu ustavna tužba na jučerašnju odluku, ali i žalba na nepravomoćno rješenje o pokretanju istrage Uskoka vezano uz Vidu Demarin.

U vrijeme Bandićeva boravka u zatvoru, Grad Zagreb vodi njegova zamjenica Sandra Švaljek.(MS)

Možda ste propustili...