TvObzor
HRT: THE VOICE

Nakon neizvjesnih dvoboja, natjecanje nastavlja 24 pjevača
Objavljeno 20. ožujka, 2015.
U četvrtoj emisiji dvoboja nastupila su po dva para mentora Tonyja Cetinskog i mentorice Indire Levak, te po jedan par mentora Jacquesa Houdeka i Ivana Dečaka

U četvrtoj emisiji dvoboja u showu “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”, odabrano je posljednjih šestero pjevača koji nastavljaju natjecanje. Nastupila su po dva para mentora Tonyja Cetinskog i mentorice Indire Levak, te po jedan par mentora Jacquesa Houdeka i Ivana Dečaka.

Zagrepčanka Maja Škiljević i Splićanka Kristina Boban u dvoboju su priredile pravi vokalni meč i za prolazak se borile izvodeći pjesmu Emeli Sandé, “Read All About It“. Tony je odlučio da je Kristina pobjednica dvoboja.

Rockeri i veliki prijatelji Dino Purić i Mahir Kapetanović priredili su pravi prijateljski duet i pjevali pjesmu Kojota, “Hodala je ½ metra iznad zemlje”. Nakon konzultacija s timom, Ivan je odlučio da je pobjednik ovog dvoboja Mahir.

Dvije Dalmatinke

Dvije Dalmatinke, Ana Opačak i Zdravka Damjanović, za priliku da ostanu dijelom ovog natjecanja borile su se pjevajući “Bleeding Love” Leone Lewis. Njihova mentorica Indira odlučila je da natjecanje nastavlja Ana.

Nina Kraljić i Martina Milošević, djevojke koje pjevaju iz srca, u dvoboju su pjevale pjesmu “Say Something” benda A Great Big World i Christine Aguilere, te zaradile aplauz svih mentora. Jacques je odlučio da u njegovom timu ostaje Nina.

Bojan Aleksovski i Alen Bičević, spoj swinga i soula, u dvoboju su nastupili s pjesmom Erica Claptona, “Wonderful Tonight”. Tony je nakon konzultacija sa savjetnicima presudio da je pobjednik dvoboja Alen.

Odmjereni Sven Pfeifer i impulzivni Karlo Cvetković u dvoboju su se suočili u izvedbi Aviciijeve pjesme “Wake Me Up”. Premda su ju kolege mentori malo ometali dok je obrazlagala odluku, Indira je sabrala misli i odlučila da je pobjednik Karlo.

Iduće subote - natjecanja uživo

Ovo su natjecatelji koji su prošli u natjecanja uživo:

TIM JACQUES: Ema Gagro, Pjerino Ružević, Egon Marić, Dino Petrić, Melanie Malike Acorlor i Nina Kraljič

TIM INDIRA: Bruna Oberan, Mateo Resman, Tomislav Užarević, Dora Vestić, Ana Opačak i Karlo Cvetković.

TIM TONY: Jure Brkljača, Sara Barbarić, Božidarka Matija Čerina, Iva Ajduković, Kristina Boban i Alen Bičević.

TIM IVAN: Dario Došlić, Daniel Jurišević, Elena Stella, Iva Gortan, Marin Jurić Čivro i Mahir Kapetanović.

Iduće subote započinju natjecanja uživo. U prvoj emisiji vidjet ćemo izvedbe uživo 12 natjecatelja - po troje iz svakoga tima. Nakon izvedbe troje natjecatelja pojedinog tima publika će moći glasovanjem putem telefona spasiti jednoga natjecatelja i odabrati ga za nastavak natjecanja. Među dvoje preostalih odluku o tomu s kim ide dalje donosi mentor.

Pripremio: Nikola KUČAR
KRISTINA BOBAN (Tony)

Kristina Boban živi u Splitu i ima 20 godina. Pjevanjem se bavi od malih nogu kada je postala članicom dječjeg zbora Abrakadabrići. Poslije je nastupala sa skupinom Naratoria, s kojom je proputovala Hrvatsku. Osim pjevanja voli i slikati, a nekoć je bila i cheerleaderica. Najveća podrška joj je majka, koju smatra najboljom prijateljicom. Glazbeni uzori su joj Vanna, Oliver, Gibonni, Doris Dragović i Ljiljana Nikolovska.

MAHIR KAPETANOVIĆ (Ivan)

23-godišnji Mahir Kapetanović živi u Zagrebu. Još u osnovnoj školi shvatio je da se želi baviti glazbom. Neko vrijeme bio je član skupine Bad Mushrooms, a primarni bend mu je The End. Već je dvije godine član glazbeno-scenskog ansambla Medley Teatar i nastupa u rock-mjuziklu Antigona. Kaže kako nema uzore, već ističe bendove koji su utjecali na njegovu glazbu: Nirvanu, The Doors, Alice In Chains, The Beatles, Led Zeppelin.

ANA OPAČAK (Indira)

30-godišnja Splićanka Ana Opačak profesorica je engleskog i talijanskog jezika. Od ranog je djetinjstva zaljubljena u sve što ima veze s Francuskom. Uz francusku šansonu, voli i talijansku kanconu, no izvodi i razne druge žanrove. Nastupa sa svoja dva autorska benda - Lite Motive i 058. Nastupila je čak s Gibonnijem na njegovu koncertu u Parizu. Obožava Edith Piaf i Mireille Mathieu.

NINA KRALJIĆ (Jacques)

Nina Kraljić, 22-godišnjakinja iz Lipovljana, studira kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Dvije godine studirala je na Muzičkoj akademiji, no nije se našla u toj vrsti glazbenog izraza. Pjevanjem se bavi od malena, kada je nastupila i na Turbo Limach Showu. Okušala se u raznim glazbenim projektima, uključujući mjuzikl “Footloose”, a bavi se i sinkronizacijom animiranih filmova za koje pjeva i songove.

ALEN BIČEVIĆ (Tony)

21-godišnji Alen Bičević dolazi iz Malog Lošinja i studira u Rijeci. Deset godina trenirao je karate, bavio se plesom, a okušao se i u skladanju – napisao je skladbe koje izvodi sa sestrom. Pjevanjem se bavi od devete godine, kada je nastupio na lokalnom festivalu. Šest godina polazio je glazbenu školu i učio svirati klavir, a pohađao je i sate pjevanja. Sa sestrom nastupa ljeti na raznim događajima. Neki od glazbenih uzora su mu Toše Proeski i Željko Joksimović.

KARLO CVETKOVIĆ (Indira)

Karlo Cvetković, 21-godišnjak iz Creta pokraj Osijeka, dolazi iz glazbeničke obitelji. Majka foklorašica i otac rocker potaknuli su ga da ide u glazbenu školu gdje je svirao harmoniku i klavir. Naučio je svirati i nekoliko tamburaških instrumenata. Pjevanjem se aktivno bavi već desetak godina nastupajući kao solist, ali i kao član Tamburaškog sastava Lege iz Osijeka. Pjevački uzori su mu Pero Galić iz Opće opasnosti i Bono Vox iz benda U2.

Najčitanije iz rubrike