Osijek
STUDENTI IZLOŽILI RADOVE

Izložba “Mozak i komunikacija” u Arheološkom muzeju
Objavljeno 18. ožujka, 2015.

U sklopu 14. izdanja Tjedna mozga, u organizaciji Hrvatskog instituta za istraživanje mozga i Hrvatskog društva za neuroznanost u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti te Medicinskim fakultetima i sveučilištima u Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu, jučer je u Arheološkom muzeju otvorena izložba studentskih radova.

Izložba je tematska, naslovljena “Mozak i komunikacija”, a prikazani su radovi 21 studenta Likovnog odsjeka Umjetničke akademije u Osijeku.

- Radovi su izrađeni grafičkim tehnikama te alternativnim fotografskim procesima, a svi radovi temu prikazuju na kreativan i drukčiji način - rekao je Vjeran Hrpka, docent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Marija Hefer s Medicinskog fakulteta u Osijeku na otvorenju izložbe istaknula je kako je upravo osječki Medicinski fakultet među prvima pokrenuo organiziranje Tjedna mozga.

- Drago mi je što su nam se priključili pravnici, ekonomisti, psiholozi..., praktički svi fakulteti ove su se godine pronašli u programu Tjedna mozga. Zahvalni smo na podršci i Gradu i Županiji - rekla je Heffer.

Uz spomenutu izložbu, jučer je održan i niz zanimljivih radionica i predavanja, a program se nastavlja i danas. Detaljan raspored može se naći na www.mefos.unios.hr. I. Sekol

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike