Autoglas
SAJAM U ŽENEVI OBILJEŽILE I BROJNE HOSTESE

Najljepša strana Ženeve
Objavljeno 17. ožujka, 2015.

Vezani članci

NOVITETI POD REFLEKTORIMA

AutoGlas na 85. Salonu automobila u Ženevi

Lijepe žene prirodni su i vječni pratitelji lijepih automobila. Ili automobili prate njih? Nevažno, jer i u Ženevi smo imali prigodu napasati oči, ali sasvim ugodno i porazgovarati s najzgodnijim djevojkama Europe.

Kako su nam na ženevskom Palexpu rekli naši švicarski domaćini i organizatori ovog blještavog spektakla, standardi koje postavljaju pred izlagače su visoki. Gleda se svaka sitnica, svaki štand mora biti na razini koju su organizatori zamislili. Dakle, nema tepiha s akcijske rasprodaje, montažnih štandova kao na Zagrebačkom velesajmu, ili prospekata isprintanih na crno-bijelom printeru. Trude se da svi, baš svi štandovi budu reprezentativni, inovativni, privlačni i blještavi.

A o blještavilu imamo i zanimljivi podatak. Dok je cijena izlagačkog prostora relativno razumna, domaćini posebno naplaćuju pozicije za vješanje reflektora. Svaki stoji ravno 500 eura. Pa sad vi imajte pet premijera.

Ista stvar je i kod izbora hostesa. Ne traži se da izgledaju kao plastične manekenke, nego da privlače pozornost, ali i da budu educirane. Veliku većinu njih imamo priliku sresti na svim salonima u Europi, jer su educirane da se nose u skladu s markom koju predstavljaju te pažljivo i sa smislom poziraju rijeci fotoreportera, snimatelja i posjetitelja. Donosimo vam samo dio življe strane ovogodišnje Ženeve.

Iz Ženeve: Mato PAVLIČEVIĆ i Mirko VUKOTIĆ