Sport
NEXE BEZ ČETVRTFINALA EHF KUPA

Marin Sakić: Igrom nismo, ali pristupom smo zaslužili pobjedu
Objavljeno 16. ožujka, 2015.

Razočarani su bili našički rukometaši nakon poraza od Balatonfuredija (26:27). Htjeli su se pobjedom oprostiti od domaćeg terena od ovogodišnjeg nastupa u Kupu EHF-a te do posljednjeg kola ostaviti nadu u čudo i ulazak u četvrtfinale. No, svi su bili i realni, čestitavši gostima na zasluženom slavlju, svjesni da ovaj put nisu prikazali svoje pravo izdanje.

- Publika je bila fenomenalna, navijači su nas vratili u susret. Mislim da igrom nismo zaslužili pobjedu, pristupom jesmo, borili smo se, ali previše smo zaostali u prvom dijelu, a i kada smo ih i stigli u tim trenucima nedostajalo je malo koncentracije. I ovaj zadnji napad to je ocrtao. Ne bih tražio nikakve alibije i oni i mi imamo jako mnogo utakmica i normalno da forma nije stalno u usponu. Rekao sam i u najavi da ona utakmica u Veszpremu nema veze s ovim i to se vidjelo. Oni su ušli agresivnije, koncentriranije, dok smo mi bili u nekom grču. Šteta, odigrali smo drugo poluvrijeme jako dobro i nadoknadili veliki zaostatak. Žao mi je i tužan sam, ovo nam je bila zadnja domaća utakmica u Europi i željeli smo pobjedu – opisao je susret Marin Sakić, koji je postigao četiri pogotka, sve u drugom poluvremenu.

Isti je učinak imao i Saša Barišić Jaman, koji također nije mogao pronaći razloge lošeg ulaska u susret.

- Opet smo ušli loše u utakmicu, ne znam iz kojeg razloga. Teško je na ovakvim utakmicama pobijediti nakon što odigraš onako prvo poluvrijeme i gubiš 5-6 razlike. Digli smo se u nastavku, uspjeli dostići zaostatak, ali na kraju nas ni sreća nije poslužila. No, gostima mogu čestitati na zasluženoj pobjedi. Znali smo da će biti jako teško, nitko se nije nadao da ih možemo pobijediti lako kao u Veszpremu. Njima je tada bio loš dan, a nas je sve išlo. Sada je bila ista slika, samo u obrnutim ulogama – rekao je lijevi vanjski našičke momčadi koju sada očekuje gostovanje u SEHA GJT ligi kod Borca, a potom i posljednje dvoboj u EHF kupu kod Melsungena.

NEXE                                   26  (13)
Balatonfuredi                          27  (16)

NAŠICE – Dvorana Kralja Tomislava. Gledatelja: 1200. Suci: Dzimitry Nabolau i Siarhei Kulik (Bjelorusija).

NEXE: Lelić (5+0), Crnić, Mrđenović 2, Barišić-Jaman 4, Tomas, Kružić 1, Juzbašić (4+0), Jurjević 1, Sokolić 4, Nuić 2(2), Božić-Pavletić 1, Sakić 4, Vegar 1, Oroz, Celebi 3 i Herceg 3.

BALATONFÜREDI: Borbely, Gerdan, Juhasz 3, Boka 4(1), Banhidi 4, Szekely (12+0), Szollosi 6(1), Vilovski, Ligetvari, Gabori 1, Faluvegi 2, Zdolik 3, Grigoriev 2, Ivancsik 2 i Kovacsics.

SEDMERCI. NEXE 3(2), Balatonfüredi 3(2); ISKLJUČENJA: NEXE 10 minuta (Tomas 2, Jurjević 2, Sokolić 2, Sakić 2, Vegar 2), Balatonfüredi 14 minuta (Gerdan 2+2, Ligetvari 2+2+2, Zdolik 2, Grigoriev 2). Crveni kartoni: Banhidi i Ligetvari (Balatonfüredi).

SKUPINA D

Rezultati 5. kola: Eskilstuna Guif – Melsungen 27:25, NEXE – Balatonfüredi 26:27.

U 6. kolu igraju Balatonfüredi – Eskilstuna Guif (20.3.) i Melsungen – NEXE (21.3.)

Mađarska osveta

NEXE je svladao Balatonfuredi u Veszpremu s 31:19

Možda ste propustili...

TEŠKO JE IZABRATI DOBROG DOMAĆINA IZMEĐU PUNO PONUDA

Više od deset zemalja želi Olimpijske igre 2036.

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Osijeku vrijedni bodovi, ali opstanak još nije osiguran

NA EP-U U VESLANJU MEDALJA SE OČEKIVALA OD BRAĆE, A OSVOJILE JU SESTRE

Pokazale smo našu krv s kamena i otoka

Najčitanije iz rubrike