Regija
TREBAJU NAŠU POMOĆ

Nakon 5 operacija u mjesec dana jedva sjela u kolica
Objavljeno 14. ožujka, 2015.
U humanitarnu akciju “Korak za Martinu” uključio se velik broj glumaca, glazbenika, modela...

VINKOVCI - “Korak za Martinu” naziv je humanitarne akcije u svrhu pomoći Martini Dragičević (31), Vinkovčanki zaposlenoj u policiji, koja je teško stradala prošle godine u prometnoj nesreći.

Martina se prisjeća kobnog 21. rujna, u vrijeme Vinkovačkih jeseni, kad je sve stalo. Hoće li preživjeti tešku nesreću, pitanje je koje je mučilo njezinu obitelj i prijatelje.

- Kako je bilo kišno vrijeme, kolnik je bio klizak. U jednom trenutku nam je neka životinja izletjela na cestu, a auto je počeo “plesati”. Udarili smo u ćupriju, a ja sam sa suvozačkog mjesta izletjela kroz prozor i pala deseteka metara dalje, u neku njivu. Prvo me nisu mogli naći, a kad su me našli, prebacili su me u Opću županijsku bolnicu Vinkovci - prepričava Martina.

Nakon pregleda u vinkovačkoj bolnici prebačena je u Osijek, gdje se sumnjalo na ozljedu slezene.

- Pluća su mi bila zdrobljena, imala sam pet slomljenih rebara. Zbog ozlijeđenih pluća nije mi se mogla operirati kralježnica devet dana. Čekali su da mi bude bolje kako bi uhvatili pravi trenutak za operaciju. Tri se dana nije znalo hoću li preživjeti, ponovo sam učila disati, a u mjesec dana imala sam pet operacija - rekla je Martina.

Martina u početku nije mogla sjediti u kolicima jer joj je stradao centar za ravnotežu, no kako je rehabilitacija odmicala, vidjeli su se pomaci nabolje. Od prosinca prošle godine Martina je u Varaždinskim toplicama, gdje na trošak HZZO-a može boraviti do 26. ožujka. Ako HZZO ne produži plaćanje, dan rehabilitacije stajao bi je 629 kuna. Kako bi joj se pomoglo, pokrenuta je humanitarna akcija “Korak za Martinu”.

Velik broj poznatih glumaca, glazbenika, modela pozvao je sve stanovnike Hrvatske da se uključe u akciju, a u Vinkovcima će se 16. svibnja na pomoćnom stadionu Cibalije održati veliki humanitarni party s elektronskom glazbom.

Mario KOKAJ
Ako želite pomoći

Svi ljudi dobra srca koji žele pomoći Martini Dragičević sve donacije mogu uplatiti na tekući račun PBZ-a, IBAN HR 0223400093207536441.

- Pluća su mi bila zdrobljena, imala sam pet slomljenih rebara, ponovo sam učila disati - prisjeća se Martina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike