Novosti
“PROCURIO” MOGUĆI IZNOS POJEFTINJENJA

Od 1. travnja plin jeftiniji pet do sedam posto
Objavljeno 9. ožujka, 2015.

Vezani članci

MINISTAR NAJAVIO NOVI CJENOVNI PLAN

Vrdoljak: Već od 1. travnja kućanstvima jeftiniji plin

Cijena prirodnog plina za kućanstva trebala bi od 1. travnja biti niža za približno 15 lipa po prostornom metru, odnosno od pet do sedam posto. Neslužbena je to informacija koja se pojavila jučer u medijima. Prema toj informaciji Vlada bi do kraja ožujka trebala donijeti potrebne odluke koje će omogućiti ovo pojeftinjenje.

Prošloga tjedna ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak najavio je kako bi plin za kućanstva trebao biti jeftiniji od 1. travnja. “Sada smo u izradi plana za cijenu plina i iskreno se nadam da ćemo vrlo brzo izići s informacijom o pojeftinjenju. U kojem postotku, još uvijek ne znamo, ali predviđam da će od 1. travnja domaćinstva plaćati jeftiniji plin”, kazao je Vrdoljak.

Koliko će pojeftinjenje osjetiti krajnji potrošači ipak će ovisiti i o distributerima plina. Vlada bi trebala donijeti odluku o cijeni prema kojoj će plin proizveden u Hrvatskoj Ina prodavati HEP-u, kao opskrbljivaču na veleprodajnom tržištu, te o cijeni po kojoj će HEP plin prodavati opskrbljivačima. Upravno vijeće HERA-e na prijedlog Ministarstva gospodarstva prošloga je tjedna dalo mišljenje na prijedlog odluke o cijeni po kojoj je proizvođač prirodnog plina dužan plin proizveden u Hrvatskoj prodavati opskrbljivaču te odluke o cijeni po kojoj je opskrbljivač na veleprodajnom tržištu dužan prodavati plin opskrbljivačima u javnoj usluzi opskrbe plinom za kućanstva. Ove odluke i postupci potvrđuju kako će Vrdoljakova najava biti i realizirana.(I.M.)

Možda ste propustili...

HRVATSKA NARODNA BANKA

Snažan rast kreditiranja

PRVI HITNI LET ZABILJEŽEN I U SLAVONIJI

Helikopterska medicinska služba djelovala 26 puta

KAŽNJAVANJE UPORNIH PROMETNIH PREKRŠITELJA

Policija oduzela 1148 vozila