Regija
PRIJATELJSTVO ĆE POTVRDITI I POVELJOM

Škabrnja u Vukovaru
Objavljeno 9. ožujka, 2015.

VUKOVAR – Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Igor Gavrić primili su krajem tjedna načelnika Općine Škabrnja Nediljka Bubnjara i zamjenika predsjednika Općinskoga vijeća Škabrnje Elvisa Gospića.

Posjet čelnika Općine Škabrnja nastavak je suradnje dvaju stradalnička mjesta iz Domovinskog rata koja na isti dan, 18. studenoga, obilježavaju stradanja iz 1991. godine. Kako je istaknuto, Vukovar obilježava pad grada nakon tromjesečne opsade JNA i srpskih paravojnih formacija, a u Škabrnji je JNA pod zapovjedništvom Ratka Mladića ušla u to mjesto i počinila stravičan pokolj civila. “Upravo na tom tragu već duže vrijeme razmatra se inicijativa još čvršćeg i šireg povezivanja Vukovara i Škabrnje potpisivanjem Povelje prijateljstva. O toj jedinstvenoj želji stanovnika konačnu riječ trebaju dati Gradsko vijeće Vukovara i Općinsko vijeće Škabrnja, što bi se zasigurno moglo dogoditi tijekom ove godine”, rekli su na susretu.

Izaslanstvo iz Škabrnje potom se u pratnji čelnika grada Vukovara poklonilo poginulim braniteljima Vukovara polaganjem vijenca ispred spomen-obilježja na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.(S.B.)

Možda ste propustili...

INVESTICIJA VRIJEDNA 220 TISUĆA KUNA

Novo igralište na Mitnici

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO “SVETI ROK”

Potpora za “razred nepušača”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana