Osijek
ČITAONICA I CRTAONICA U GISKO-U

Pozitivno o posvojenju
Objavljeno 9. ožujka, 2015.

U osječkoj Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u subotu dopodne održana je čitaonica i crtaonica za djecu školske i vrtićke dobi o temi posvojenja i obitelji. Taj događaj organizirala je Udruga za potporu posvojenja Adopta.

Kako nam je rekla Dorja Mučnjak iz udruge Adopta, oni već treći vikend u Osijeku provode svoje aktivnosti. U petak je održana projekcija dokumentarno-animiranog filma „Usvajanje odobreno“, koji govori o posvajanju djece nakon Korejskog rata, a održan je i okrugli stol o temi pozitivnog identiteta i razvoja posvojenog djeteta. Tema čitaonice i crtaonice su različite obitelji. Osim toga, održan je i treći krug pripreme za potencijalne posvojitelje, nazvane Adoptaonica. Najmlađima je čitana i slikovnica „S tobom smo postali obitelj: priča o posvojenju“, koja je prevedena i izdana 2013. u Adoptinoj nakladi.

- U Hrvatskoj je priča o posvojenju još uvijek tabu i uvijek se postavlja pitanje treba li reći djetetu da je posvojeno i kada to učiniti. Iskustva osoba koje su za to saznale tek u zreloj dobi govore kako je jako važno posvojenoj osobi priopćiti taj podatak što ranije kako bi ona uspjela pravilno graditi svoj osobni identitet - naglasila je Mučnjak. (D.C.)

Možda ste propustili...

HUMANITARNA UDRUGA RIJEKA LJUBAVI

Podjela hrane svaki dan

ULAGANJE MINISTARSTVA ZDRAVSTVA U KBC OSIJEK

Litotriptor vrijedan 3 milijuna kuna

BALKAN TRAILS EXHIBITION U OSIJEKU

Majstori fotografije na "Balkanskoj ruti"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIVOVSKI SUNCOKRET OBITELJI KUNA

Za samo tri mjeseca narastao do 3,5 metara!

2

PROJEKT VRIJEDAN GOTOVO ČETIRI MILIJUNA KUNA

Obnova Sakuntala parka počinje drugog dana srpnja

3

ZAPOČEO PROGRAM ‘’LJETNOG SPORTSKOG KAMPA SREDNJIKA 2018’’

Djeca uživaju u brojnim sportskim aktivnostima i druženju s vršnjacima

oglas