Osijek
ČITAONICA I CRTAONICA U GISKO-U

Pozitivno o posvojenju
Objavljeno 9. ožujka, 2015.

U osječkoj Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u subotu dopodne održana je čitaonica i crtaonica za djecu školske i vrtićke dobi o temi posvojenja i obitelji. Taj događaj organizirala je Udruga za potporu posvojenja Adopta.

Kako nam je rekla Dorja Mučnjak iz udruge Adopta, oni već treći vikend u Osijeku provode svoje aktivnosti. U petak je održana projekcija dokumentarno-animiranog filma „Usvajanje odobreno“, koji govori o posvajanju djece nakon Korejskog rata, a održan je i okrugli stol o temi pozitivnog identiteta i razvoja posvojenog djeteta. Tema čitaonice i crtaonice su različite obitelji. Osim toga, održan je i treći krug pripreme za potencijalne posvojitelje, nazvane Adoptaonica. Najmlađima je čitana i slikovnica „S tobom smo postali obitelj: priča o posvojenju“, koja je prevedena i izdana 2013. u Adoptinoj nakladi.

- U Hrvatskoj je priča o posvojenju još uvijek tabu i uvijek se postavlja pitanje treba li reći djetetu da je posvojeno i kada to učiniti. Iskustva osoba koje su za to saznale tek u zreloj dobi govore kako je jako važno posvojenoj osobi priopćiti taj podatak što ranije kako bi ona uspjela pravilno graditi svoj osobni identitet - naglasila je Mučnjak. (D.C.)

Možda ste propustili...

SKUPŠTINA KLUBA LARINGEKTOMIRANIH OSOBA

Stručni voditelj kluba dr. Vladimir Bajtl

VELIKA DONACIJA RIJECI LJUBAVI

Bračani još jednom pokazali veliko srce

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas