Sport
NOGOMETAŠI CIBALIJE GOSTUJU U ZAPREŠIĆU

Loš travnjak mogao bi pokvariti derbi
Objavljeno 6. ožujka, 2015.

VINKOVCI - Nogometaši Cibalije već danas će u Zaprešiću odigrati susret 20. kola Druge HNl. Radi se o derbiju kola. Inter je trenutno drugoplasirani, a Vinkovčani su na četvrtom mjestu Druge HNL. Vinkovčani su nastavak prvenstva otvorili domaćim remijem protiv Rudeša. Taj susret kapetan Cibalije Luka Muženjak odgledao je s klupe za pričuvne igrače. U međuvremenu se oporavio od ozljede pa će protiv Intera danas krenuti od prve minute. Svoja očekivanja od susreta u Zaprešiću podijelio je s novinarima na konferenciji za medije.

- Utakmica protiv Intera je derbi i takvu utakmicu moramo biti sto posto spremni i moramo dati sve od sebe. U Zaprešiću je uvijek teško igrati, kako čujem, ni teren neće biti baš najbolji, ali nadam se da ćemo se u Vinkovce vratiti s bodovima. Što se mene tiče, spreman sam, propustio sam dosta utakmica i treninga u pripremama, ali sada me više ništa ne boli i mislim da će ubuduće biti sve u redu i da ću moći normalno igrati do kraja sezone - kazao je Luka Muženjak.

Travnjak Cibalije u susretu s Rudešom jedva je izdržao kraj utakmice, što se osjetilo i na igri nogometaša Cibalije. Nešto slično očekuje se i u Zaprešiću.

- Takav teren, kakav će najvjerojatnije biti, ne odgovara ni nama, ali ni njima. Obje momčadi teže igri, a kada je loš teren, onda se igra mora preskakati, jer je kontrola lopte gotovo nemoguća. Tko se u takvim uvjetima bolje snađe, doći će do bodova. U svakom slučaju, mi ćemo igrati napadački, idemo na tri boda, moramo negdje nadoknaditi dva boda izgubljena protiv Rudeša, pa zašto ne već u Zaprešiću - razmišlja trener Siniša Sesar, kojem će danas nedostajati nekoliko igrača.

Kako ih planira zamijeniti?

- Dva bitna igrača će nam nedostajati. Milardović je otišao iz kluba, a Aganspahić ima tri žuta kartona. Uz to, Weberu još nisu stigli papiri, pa neće konkurirati ni za ovu utakmicu. Zbog toga smo morali malo korigirati sastav. Na zadnjeg veznog sam pomaknuo Mišića, a njegovo će mjesto zatvoriti Conjar. U igru na desnog bočnog će mladi Džijan. Umjesto Kujundžije u napad na desnu stranu vraća se Kvesić. Nadam se da će to dobro izgledati - kazao je Sesar.

Susret se igra danas na stadionu ŠRC-a Zaprešić u 15 sati, a sudit će Ivan Župan iz Bjelovar.

Najvjerojatniji sastav Cibalije: I. Filipović, Džijan, Zgrablić, J. Filipović, Conjar, Mišić, Muženjak, Kvesić, Ottochian, Puljić i Mandić. A. Grgić

Parovi 20. kola

Inter - Cibalia, Hrvatski dragovoljac - Segesta (6. ožujka), Imotski - Bistra, Sesvete - Gorica (7. ožujka), Dragovoljac - Lučko (8. ožujka9. Rudeš je slobodan.

Možda ste propustili...

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

Najčitanije iz rubrike