Regija
PISMO PREDSJEDNICI RH ZBOG RAČUNA ZA GRIJANJE

Merčep: Nadam se da zbog grijanja
nećemo prebirati po kontejnerima
Objavljeno 6. ožujka, 2015.

Vezani članci

VUKOVARSKO GRADSKO VIJEĆE O STAMBENOJ PROBLEMATICI

Penava: Problem stanova bolje ćemo riješiti u Vukovaru nego u Zagrebu

NASELJE OLAJNICA STREPI I OD RAČUNA ZA VELJAČU

Grijanje u Vukovaru: U stanu samo 17 stupnjeva, boje se pojačati grijanje

VUKOVAR – Iz Vukovara je upućeno pismo predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović, a poslao ga je predstavnik stanara zgrade 1 stambenog kompleksa Olajnica, čiji su se stanari požalili na ekstremno visoke račune za grijanje, koji dosežu i do 2000 kuna.

“Zadnja ste nam nada za razumijevanje i pomoć jer su putem takvih računa stanarima oduzeta sredstva za osnovne životne potrebe, narušeno zdravstveno stanje, doslovno nemaju za kruh i prijeti im ovrha u slučaju neplaćanja”, napisao je hrvatskoj predsjednici predstavnik stanara Toni Merčep.

Pritom je na njezinu adresu uputio i zamolbu da “stane u zaštitu svojih građana sukladno mogućnostima kroz moguću participaciju u ispostavljenim računima navedenih stanara”. Kako je istaknuo, riječ je o računu od 1905 kuna koje je za siječanj 2015. godine dobila Ljubica Gvozdanović za 55 “kvadrata” stana i iznosu od 1846 kuna koliko je stiglo umirovljenici Nadi Čehajić za stan od 23 “kvadrata”, što, dodao je, “jednostavno ne može odgovarati stvarnom utrošku”. U pismu je Merčep i detaljno informirao predsjednicu RH o slučaju dviju stanarki, kao i o problemu sustava naplate toplinske energije u Vukovaru i nalazima tržišne inspekcije.

“Pokraj ovakvih zakona i sustava naplate usluge grijanja, nadam se da nas nećete uskoro vidjeti kako prebiremo po kontejnerima”, zaključio je u pismu. S. Butigan

Možda ste propustili...

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

Najčitanije iz rubrike