Sport
SEHA GJT LIGA

NEXE od Metalurga preuzeo šestu poziciju na tablici
Objavljeno 4. ožujka, 2015.
Kordijeva momčad ostvarila je važnu pobjedu u borbi za poziciju koja vodi na završni turnir

Rukometaši NEXE-a ostvarili su važnu pobjedu u borbi za šestu poziciju u SEHA GJT ligi, koja će donijeti nastup na završnom turniru, što se krajem ožujka igra, po svemu sudeći, u Veszpremu.

Pobjedom nad Metalurgom Našičani su preskočili makedonski klub i preuzeli njegovu šestu poziciju na tablici. Igra i rezultat svakako su i ohrabrujući uoči još jedne važne utakmice hrvatskog viceprvaka. U petak, naime, Našičani putuju u Švedsku “na uzvratni susret“, utakmicu protiv Eskilstune Guifa u D skupini Kupa EHF-a.

Pljesak za Linu

Našička publika na početku susreta pljeskom je pozdravila dragog gosta Linu Červara. Naravno, i sve domaće igrače, koji konačno s povratkom u svoju dvoranu, u Našice, imaju atmosferu kakva doliči njihovim igrama.

NEXE je do prednosti protiv Metalurga stigao nakon što je od 7. do 17. minute uspio svoju mrežu sačuvati netaknutom. U tom razdoblju od vodstva Metalurga 3:2 serijom od 4:0 stigli su domaći do 6:3. Celebi je za prvu prednost od tri pogotka bio strijelac u 13. minuti, a da gosti ne budu u većem minusu, sačuvao ih je vratar Mitrevski. Dva puta u prvom poluvremenu imao je NEXE i plus 4, u 22. minuti, kada je odapeo Jurjević, a drugi put nakon pogotka Sakića, u 28. minuti, u situaciji kada su domaći imali igrača manje. No u posljednje dvije minute prvog poluvremena Našičani nisu uspjeli zabiti pogodak. Malo je nedostajalo da Metalurg dođe do minimalnog zaostatka. Herceg je prvo presjekao jednu loptu, pa potom bacio u aut, Stojanović je postigao pogodak, a potom Herceg načinio i probijanje u napadu. Na sreću domaćih, nije bilo vremena za novi pogodak Makedonaca. Kombinirao je u prvom poluvremenu Kordi 6-0 u manjoj mjeri i 5-1 na prednjem s Orozem, koji je dobro zamijenio Nuića, nakon što je na početku zaradio udarac u glavu od Golubovića.

Raspad gostiju

U nastavku je priliku na vratima dobio i Juzbašić, zaigrao je i Sokolić, čiji je drugi pogodak donio NEXE-u prvi put prednost od pet pogodaka (15:10). Lino Červar dosta je rotirao tijekom susreta, očito tražeći idealnu sedmorku (posebice vanjsku liniju) s kojom bi došao do uspjeha u Našicama. No dosta je još posla za Červara, naravno ako svoju sudbinu vidi i sljedeće sezone u skopskoj Avtokomandi. U 42. minuti Lino je zatražio time-out, raspala se njegova momčad, pa je Oroz iz čiste kontre zabio za vodstvo NEXE-a od 19:11. Nisu Našičani stali, u 48. minuti imali su i deset pogodaka prednosti (22:12). Metalurg je ipak do kraja ublažio poraz. Zanimljivost je da su NEXE-ovi vratari obranili tri sedmerca Metalurga, a utakmicu su završili sa stopostotnim učinkom s crte na sedam metara, što u prijašnjim susretima nije bio slučaj. Osim Karla Oroza, koji je odigrao najbolju partiju od dolaska u Našice, te standardno dobrog Celebija, posebno se svidjela sredina NEXE-ove obrane (Mrđenović ili Sakić u paru s Vegarom). Sjajno su zatvorili prilaze pred svojim vratarima. Konačni broj primljenih pogodaka unatoč “povučenoj ručnoj“ u završnih deset minuta dovoljno govori o kvaliteti NEXE-ove obrane.

Krešimir LACKOVIĆ
NEXE                                   25  (12)
Metalurg                                19  (10)

NAŠICE – Dvorana OŠ Kralja Tomislava. Gledatelja: 1500. Suci: Amar Konjičanin i Dino Konjičanin

NEXE: Lelić (3+1), Gadža, Crnić 2, Mrđenović 1, Barišić-Jaman 1, Tomas, Juzbašić (4+2), Jurjević 3, Sokolić 3, Nuić, Božić-Pavletić 3, Sakić 1, Vegar, Oroz 5, Celebi 5(2) i Herceg 1

METALURG: Efendić (1+0), Golubović 1, Ojleski, Mađovski, Kosteski 2, Manaskov5(1), Buvinić 3, Mitrevski (6+0), Kukoski 1, Krstevski, Mađovski 1, Vojvodić 1, Peševski 1, Đukić 1, Vrgoč i Stojanović 3

SEDMERCI: NEXE 2(2), Metalurg 3(0); ISKLJUČENJA: NEXE 8 minuta (Sakić 2, Mrđenović 2, Sokolić 2, Celebi 2), Metalurg 6 minuta (Vojvodić 2, Vrgoč 2, Mitrevski 2)

Karlo Oroz protiv Metalurga digrao je najbolju partiju od dolaska u Našice

Možda ste propustili...

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

Najčitanije iz rubrike