Mozaik
RASKOŠ I ELEGANCIJA HOTELA S PET ZVJEZDICA

Ljepota koja preko rijeke Moskve
seže prema Crvenom trgu
Objavljeno 4. ožujka, 2015.
Jedan od najljepših moskovskih hotela svakako je hotel Baltschug Kempinski

Od davnina mnogi putnici vole raskoš i eleganciju. Tada ne biraju jeftine hotele nego one najbolje i s pet zvjezdica u kojima smještaj mnogo više košta, ali to si mogu priuštiti.

I u Hrvatskoj je sve više hotela s pet zvjezdica, posebice u Zagrebu (Sheraton, Esplanade, Westin, Hilton…) ili na obali (Dubrovnik, Split)… Jedan od najljepših moskovskih hotela svakako je hotel Baltschug Kempinski. Poseban doživljaj pogled je preko rijeke Moskve na Crveni trg, katedralu Vasilija Blaženog i Kremlj. Zgrada u kojoj je hotel sagrađena je 1898. godine, sada ima 227 elegantno namještenih soba s 36 luksuznih apartmana za svačiji ukus. Na raspolaganju su restorani The Baltschug Grill (a što kuhari rade može se vidjeti kroz veliko staklo), Cafe Krazler, Lobby Lounge Bar, Centar ljepote i klub zdravlja, ali i dvorane za poslovne sastanke. I sve je blizu jer se hotel nalazi u Zamoskvorječju, mirnoj povijesnoj četvrti, pa je odmor zajamčen.

Kao novinara iz Hrvatske i člana FIJET-a, međunarodne udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu, dočekale su me dvije dame - Lana Melnikova, regionalna PR menadžerica za Istočnu Europu lanca hotela Kempinski, te Helen Gorbunova, direktorica PR Kempinski koja je nedavno gostovala i u Hrvatskoj jer u Savudriji također imaju svoj hotel.

- Bilo mi je lijepo u hotelu Kempinski Adriatic u Istri, srcolikom poluotoku na sjevernom dijelu Jadrana u neposrednoj blizini živopisnog ribarskog mjestašca Savudrije. Hrvatska je lijepa zemlja, a tamo sam kušala i istarske tartufe koji su mi se posebno svidjeli – ističe Gorbunova dok smo razgovarali o ruskim vrhunskim vinima koje smo istovremeno i kušali.

Razgovarali smo i o ruskim turistima koji često odsjedaju u njihovom hotelu u Hrvatskoj, ali i o navikama ruskih gostiju kojima nije žao potrošiti za kvalitetu i luksuz.

Povijesno, hotel Baltschug tijesno je povezan s gradom Moskvom jer su još prije sto godina ruski slikari ovjekovječili pogled na središte grada. Godine 2012. taj je hotel prvi međunarodni hotel s pet zvjezdica, a 2012. je renoviran, za što je „kriva“ Zuzana Cambelova.

Mnoge hotelske sobe gledaju na rijeku Moskvu, a sobe kategorije „superior“ obojene su u crvenu, bež ili plavu boju.

- Pozivam hrvatske goste da dođu u naš hotel i osjete pravu ljepotu i raskoš Moskve. Potrudit ćemo se da im boravak bude ugodan i da kušaju najfinija jela i pića, ono najbolje što se može ponuditi za kvalitetan odmor ili poslovni susret - zaključila je Gorbunova.

Iz Moskve: Slobodan KADIĆ
Linley apartman

Posebno zadivljuje Linley apartman u engleskom stilu. Upravo Linley predstavlja engleski ukus s naglaskom na vrhunske materijale i opuštenost. Na poziv Moskovljana, Linley je osmislio projekt koji izvrsno izražava spoj funkcije i forme. Vikont David Linley, nećak engleske kraljice i vlasnik britanske kompanije, smatra da je u doba masovne proizvodnje i standardizacije potraga za individualnošću sve važnija. Tako se luksuzni apartman u kojem noćenje stoji više od 5.000 kuna sastoji od dvije spavaće sobe i dnevne sobe. Fotelje su izrađene od skupog drveta i presvučene kožom, prevladavaju zlatne i žute nijanse u spavaćoj sobi zajedno s ekstravagantnim kristalnim lusterom. Tu se nalaze i grijani mramorni podovi, veliki prozor i još puno toga što hotel Baltschug čini jedinstvenim u svijetu elegancije i visokog stila. O predsjedničkom apartmanu također bi se štošta moglo reći, ali za to bi nam trebalo nekoliko stranica Glasa Slavonije.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike