Osijek
OSIJEK INTENZIVIRAO PRIPREME ZA POKUŠAJ DOBIVANJA LASKAVE TITULE

Ham i Bošnjak s hrvatskim kandidatima za Europsku prijestolnicu kulture 2020.
Objavljeno 5. ožujka, 2015.

Najveći slavonski grad definitivno je intenzivirao pripreme za pokušaj dobivanja laskave titule Europska prijestolnica kulture 2020. godine.

Nakon što su protekloga tjedna s čelnicima Novog Sada udružili snage u nastojanjima da se izbore za naslov EPK (Osijek 2020., a Novi Sad godinu poslije, 2021.), jučer su Vladimir Ham, zamjenik gradonačelnika Osijeka zadužen za kulturu, i Marijana Bošnjak, predsjednica osječkog Kandidacijskog odbora i direktorica Kinematografa Osijek, sudjelovali na sastanku u Dubrovniku.

- Bio je to sastanak predstavnika gradova hrvatskih kandidata za EPK. Odazvali su se predstavnici Zagreba, Dubrovnika, Varaždina, Pule i Osijeka, a u ovom se kontekstu spominju još Zadar, Split, Rijeka i Đakovo. U razgovorima s čelnicima resornog Ministarstva kulture RH razmotrili smo aktualnu situaciju i mogućnosti financiranja s državne razine. Također, zaključili smo kako nas muče slični problemi. Bio je to koristan sastanak u pripremama za kandidaturu, koja treba biti službeno predana 17. travnja - rekao nam je Ham.(T.L.)

Možda ste propustili...

SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Potpore poduzetništvu s 2000 rastu na 5000 eura

NA PRAVOS-U 3. KONGRES STUDENATA SOCIJALNOG RADA

Za svako mjesto čak pet kandidata

Najčitanije iz rubrike