Kultura
ODRŽANA SJEDNICA KAZALIŠNOG VIJEĆA

Završki: HNK trenutačno u dugu čak 4,7 milijuna kuna
Objavljeno 5. ožujka, 2015.

OSIJEK – Na jučerašnjoj sjednici Kazališnog vijeća Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku donesena je odluka da će što prije biti raspisan natječaj za novog, redovitog intendanta HNK.

Ivica Završki, predsjednik KV-a, objašnjava kako su preduvjeti za to stvoreni nakon što su na posljednjim sjednicama Gradskog vijeća Osijeka i Skupštine Osječko-baranjske županije usvojeni programski i financijski plan HNK za 2015. godinu te prijedlog Ugovora o financiranju HNK u ovoj godini. Za vršitelja dužnosti intendanta tada je, podsjetimo, ponovno izabran glumac Miroslav Čabraja.

“Natječaj će biti objavljen ovih dana, a trajat će 30 dana. Nakon toga Vijeće će imati 45 dana da donese odluku o novom intendantu. Vjerujem da ćemo novog čelnog čovjeka dobiti do svibnja”, objasnio je Završki.

Premda je to bilo planirano u svrhu zaključenja poslovne godine, jučer nije usvojen završni račun. “Zaključili smo kako gradske i županijske službe nisu metodološki dobro odradile posao oko završnog računa. Zato smo im to vratili na doradu. Međutim, jako nas zabrinjava ono što smo pročitali u financijskom obračunu, a to je činjenica da je dug HNK narastao na čak 4,7 milijuna kuna, odnosno da se povećao protekle godine za 631 tisuću kuna”, dodao je Završki. Čabraja se jučer nije javljao za komentar, no potpuno je jasno kako budućeg čelnog čovjeka čeka iznimno težak posao. Naime, prema usvojenim financijskim planovima i okvirima, Grad i Županija nominalno su smanjili godišnje dotacije za HNK za više od četiri milijuna kuna te da slijede teški dani ako se proljetnim rebalansima bar dio sredstava ne vrati Kazalištu. T.Levak

631.000

kuna povećanje je duga u prošloj godini

Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

Najčitanije iz rubrike