Osijek
UDRUGA ADOPTA

Vikend posvojenja
Objavljeno 4. ožujka, 2015.

Iako je posvojenje općenito pozitivno prihvaćeno u hrvatskom društvu, postoji dosta tema vezanih uz posvojenje oko kojih vlada tišina. Na dio pitanja odgovorit će se ovog vikenda, nazvanog Vikendom posvojenja, zahvaljujući Adopti, udruzi za potporu posvajanju. Tako će se u petak (6. ožujka), u Esseker centru (Ribarska 4), s početkom u 17.30 sati prikazati film “Usvajanje odobreno”, a nakon filma, u 18.30 sati, održat će se okrugli stol o temi identiteta. Zainteresirani, zbog ograničenog broja mjesta, trebaju najaviti svoj dolazak e-mailom na info@adopta.hr.

U subotu (7. ožujka), također u Essekeru, s početkom u 9 sati, održat će se “Adaptaonica”, stručna priprema za potencijalne posvojitelje, a u 11 sati u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici (Europska avenija 24) počinje čitaonica i crtaonica o posvojenju za djecu od pet do 11 godina, ali i za mlađe, te za roditelje, bake i djedove...

Udruga Adopta za potporu posvajanju nevladina je organizacija koju su 2011. osnovali potencijalni posvojitelji. Do sada je uspješno provela desetak projekata financiranih iz državnog proračuna, proračuna jedinica lokalne samouprave, zaklada i slično. (I.S.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana