Crna kronika
ISTRAGA OKO UHIĆENJA DILERA DROGE

Droga kupovana u Belišću,
Đakovu, Širokom Polju...
Objavljeno 4. ožujka, 2015.

O uhićenju više dilera s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, o policijskoj akciji oglasilo se i Općinsko državno odvjetništvo Osijek. Potvrđeno je kako je akcija duže vremena planirana zajedno s PU osječko-baranjskom koja je, nakon pretresa stanova i ispitivanja, podnijela kaznene prijave protiv 12-orice hrvatskih državljana, starih između 21 i 40 godina, i to zbog više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Prvoosumnjičeni 31-godišnjak tereti se da je od 14. studenoga prošle do 28. veljače ove godine, u Belišću, Valpovu, Đakovu, Širokom Polju, Vukovaru i Vinkovcima, u više navrata kupovao speed, ecstasy i marihuanu od 38-godišnjaka, 25-godišnjaka, 37-godišnjaka i 36-godišnjaka. Potom je drogu prodavao osobno ili putem preostalih sedam osumnjičenih posrednika. Oni su mu nakon prodaje droge krajnjim kupcima davali novac pribavljen prodajom.

Nakon uhićenja i ispitivanja u policiji te kod suca istrage, određen je istražni zatvor protiv prvoosumnjičenika, trećeosumnjičenika, petoosumnjičenika, sedmoosumnjičenika i devetoosumnjičenika. Razlog određivanja jednomjesečnog istražnog zatvora je opasnost od utjecaja na svjedoke te ponovnog počinjenja kaznenih djela.M.Bugarić

Najčitanije iz rubrike