Mozaik
OSJEČKA PUNK-GRUPA NASTUPA U REGIJI

Gužva u 16-ercu krenula na turneju,
13. ožujka nastupaju u Vinkovcima
Objavljeno 3. ožujka, 2015.

Popularna osječka punk-skupina Gužva u 16-ercu krenula je na turneju po regiji. Krajem prošle godine u sklopu svoje predblagdanske turneje nastupali su u desetak gradova, a zatim su 31. siječnja imali izuzetno zapažen nastup na festivalu "Zimska idila", u Novom Sadu, gdje su nastupili uz bendove Brkovi i Atheist Rap.

Objavljeni su prvi datumi predstojećeg toura, a posebno vrijedi napomenuti da će tri nastupa održati u gradovima u kojima do sada nikada nisu nastupali. Treba izdvojiti da su dogovoreni, između ostalih, veliki zajednički nastup u Beogradu s legendarnim kragujevačkim punk-bendom "KBO!", te koncerti u kultnim klubovima “Lazareti” u Dubrovniku i "Quasimodo" u Splitu. Od 27. veljače do danas nastupili su u Luvacu i Županji. Slijedi koncert u Vinkovcima 13. ožujka, potom sutradan koncert u Beogradu, 20. ožujka u Požarevcu, 21. ožujka u Rumi, 27. ožujka u Dubrovniku i 28. ožujka u Splitu.

Uskoro će biti objavljen dopunjen popis gradova koje će "gužvaci" posjetiti tijekom proljeća. Potvrđeno je i sudjelovanje benda na nekoliko ljetnih festivala po regiji, ali te datume bend će objaviti tek kada i organizatori festivala objave svoje programe. Paralelno s koncertnim aktivnostima, bend vrijedno radi i na novim pjesmama. Slavonski pankeri se, uz neke od najvećih bendova glazbene scene s naših prostora, nalaze i na popisu sudionika kompilacije "Za tebe", posvećene legendarnom pulskom bendu KUD Idijoti. Kako kažu, s osobitim zadovoljstvom sudjelovat će u tom projektu. T.Kvorka

Nalaze i na popisu sudionika kompilacije "Za tebe", posvećene legendarnom pulskom bendu KUD Idijoti

Možda ste propustili...

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

Najčitanije iz rubrike