Kultura
IZLOŽBA JOSIPE MUDNIĆ U GRADSKOJ KNJIŽNICI VINKOVCI

Moj san je odjednom postao stvarnost
Objavljeno 2. ožujka, 2015.

VINKOVCI - U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci pred velikim brojem posjetitelja svečano je otvorena prva samostalna izložba mlade i talentirane Josipe Mudnić iz Vinkovaca.

- Izložba je nastala neočekivano. Moj san odjednom je postao stvarnost. Za ovu izložbu koja je postavljena u Vinkovcima trebalo mi je tri tjedna, dok mi za jednu sliku treba oko dva do tri sata. U svom radu koristim se tehnikama od olovke do ulja na platnu. Motivi su većinom anatomija i portreti. Ono što mi se sviđa ja pokušavam prenijeti na papir, tako se na izložbi mogu vidjeti poznati pjevači, priroda, životinje i sve ono što vidim to bih željela napraviti za svoju dušu. Slikarstvo me jednostavno opušta i cijelo svoje slobodno vrijeme provedem crtajući - istaknula je Josipa Mudnić.

Rođena je 1998. godine, u Osijeku. Pohađala je OŠ Josipa Kozarca u Vinkovcima, a već tada pokazivala je zanimanje za fotografiju, crtanje i slikanje. Uz to išla je na izborne sate likovne kulture i fotografije kod mag. art. Nikoline Starčević Vorgić. Nakon završene osnovne škole upisala je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku, a po završetku prvog razreda opredijelila se za smjer slikarskog dizajnera. U protekloj godini njeni radovi su bili izloženi u prostorijama škole. Pod vodstvom mag. art. Dražena Brkića, u Belišću je prvi put oslikavala vanjske površine velikih formata. Josipa planira upisati Umjetničku akademiju u Osijeku, a želja joj je raditi kao profesorica stručnih predmeta u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna. (M.K.)

Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

Najčitanije iz rubrike