Sport
MURSA BOLJA OD PRVAKA

Tomo Paun: Koga još moramo pobijediti pa da to netko primijeti?
Objavljeno 2. ožujka, 2015.

Odbojkaši Mursa-Osijeka u 9. su kolu 1. skupine odličnom igrom svladali aktualnog prvaka i vodeću momčad Mladost Marina Kaštelu s 3:1.

Osječani su potpuno nadigrali goste, protiv kojih ove sezone u prva dva ogleda nisu uzeli ni set, a ovo im je i prvo slavlje nad njima nakon gotovo dvije godine.

Sjajan treći i četvrti set

Odlično i odlučno domaći su odbojkaši krenuli u prvi set, rano stekli osjetniju zalihu (7:3), a nakon što su Kaštelani izjednačili (7:7), istom su mjerom serijom 4-0 uzvratili te poveli 11:7. Razlika je nedugo potom narasla i na „plus šest“ (16:10) i tu zalihu „mursaši“ nisu ispustili. Drugi su set vodstvom 5:0 otvorili gosti, no njihova se zaliha polako topila te su Osječani izjednačili na 8:8. Ponovno su Kaštelani stekli osjetniju prednost (14:9), no još su se jednom domaćini vratili te su u završnicu seta ušli s minimalnim vodstvom (22:21). U tim su trenucima aktualni prvaci odigrali bolje, preokrenuli rezultat te nakon treće set lopte izjednačili na 1:1. Očekivala se slična, izjednačena i neizvjesna igra i u nastavku, no do toga nije došlo zahvaljujući sjajnom izdanju momčadi Tome Pauna. U trećem je Mursa-Osijek povela 9:4 pa 16:7 i na kraju lidera ostavila na svega 14 poena. I u četvrtom je setu bio isti scenarij, Osječani su poveli 10:5, zatim i 16:7 te su do kraja gostima dopustili svega poen više nego u prethodnom setu.

- Mladost Marina Kaštela je prvak i došli su motivirani nastaviti uspješni niz, ali mi im nismo dali šanse. Ni mi se nismo nadali ovako uvjerljivoj pobjedi, ali naporno smo trenirali i zaslužili smo sve ovo. Vjerujem da ovakvu igru možemo ponoviti i u doigravanju, penjemo se na tablici i želimo završiti makar među prva tri - optimističan je Marko Oršolić, koji je sa suigračima na terenu burno proslavio veliku i zasluženu pobjedu.

Igra za vrh

Imali su „mursaši“ i razloga slaviti, jer nisu samo nakon dugo vremena svladali Kaštelane, nego su prikazali igru kojom su pokazali kako mogu biti u samom vrhu hrvatske odbojke. Slaže se s time i trener Tomo Paun.

- Zadovoljan sam, naravno, to je ono o čemu sam stalno pričao i zato me onaj posljednji poraz pogodio, jer znam kakve rezerve još imamo u igri. Drago mi je da smo sebe nagradili za sve ovo vrijeme što radimo, svaka čast. Prvaka se ne pobjeđuje svaki dan, ali ne znam koga više trebamo pobijediti da nas netko primijeti i pomoći nam izvući se iz financijske krize - rekao je Paun, koji je uvjeren kako se momčad Murse-Osijek može ravnopravno nositi s najjačima, pa čak i uključiti u borbu za naslov prvaka.

Goran ROGULJIĆ

1. skupina

Rezultati 9. kola: Mladost (Z) – Sisak 3:0 (25:16, 28:26, 25:20), Mursa-Osijek – Mladost Marina Kaštela 3:1 (25:20, 25:27, 25:14, 25:15)

U 10. kolu (7. ožujka) igraju Sisak – Mladost (Z) i Mladost MK – Mursa-Osijek.

Mursa-Osijek                  3
Mladost M.K.                 1

OSIJEK – Dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Tin Vedriš i Iskra Zidanić (oboje Zagreb).

MURSA-OSIJEK: Marošević, Vojak, Suk, M. Oršolić, I. Oršolić, J. Šućur, K. Šućur, Kepčija, Prlić, Bogdanović, Jurić, Benc.

MLADOST MARINA KAŠTELA: Višić, Tomić, Vincek, Šarčević, Giljanović, Đirlić, Glaurdić, Ščerbakov, Kulušić, Šestan, Pervan, Melvan.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:20, 25:27, 25:14, 25:15

Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike