Mozaik
DRUŠTVENA KRONIKA U SVEČANOM FOYERU HNK

Uzvanike nakon "Harmsijeka"
dočekao prazan švedski stol!
Objavljeno 1. ožujka, 2015.
Na domjenku su se okupile mnoge viđenije "face" iz svijeta politike, kulture, zabave, gospodarstva i slično

"Pomaknuta" i "otkvačena" atmosfera iz satiričnog kolaža "Harmsijek", koji je protekloga vikenda premijerno odigran u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, sa scene se nakon premijere "preselila" i u svečani foyer zgrade, na tradicionalni postpremijerni domjenak.

Naime, brojne uzvanike, koji su još bili pod dojmom predstave, dočekao je uređen, ali prazan švedski stol na kojemu su se, umjesto delicija, nalazili samo bijeli papiri s natpisima tipa "Janjetina ništa", "Sendviči ništa", "Kolači ništa" i slično. Njihovu početnu zbunjenost odagnao je tek v.d. intendanta, kad je izišao pred sve okupljene i pozdravio ih. Objasnio im je kako je posrijedi, naravno, šala u duhu teksta i sadržaja predstave, a ubrzo su djelatnici Kazališne kavane na stol iznijeli gastronomske proizvode koji također nisu bili u prebogatom izdanju. Taj potez izazvao je smijeh i pljesak.

“Ovo je bila šala, ali mi ozbiljno razmišljamo da ubuduće više nemamo postpremijerne domjenke, jer je gospodarska situacija takva, a poznato je da HNK nema novca. Domjenaka će biti samo ako ih netko sponzorira i donira, kao što je bio slučaj i s ovim", upozorio je Čabraja.

Inače, na domjenku su se okupile mnoge viđenije "face" iz svijeta politike, kulture, zabave, gospodarstva i slično. Od lokalnih dužnosnika viđeni su osječki dogradonačelnik Vladimir Ham, šefica gradskog Odsjeka za kulturu Ljerka Hedl i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Dražen Alerić, kao i Snježana Staščik, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu i kulturu. S redateljem Marijom Kovačem i glumcima iz predstave zabavljali su se i brojni kulturnjaci te njihovi kolege iz Drame, Opere i Baleta HNK, a druženje je potrajalo do kasno u noć.

Tomislav LEVAK
Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike