Sport
ODLIČNO IZDANJE OSJEČKIH ODBOJKAŠA U 9. KOLU

„Mursaši“ nadigrali prvaka
Objavljeno 1. ožujka, 2015.
Mursa-Osijek – Mladost Marina Kaštela 3:1

OSIJEK – Dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Tin Vedriš i Iskra Zidanić (oboje Zagreb).
MURSA-OSIJEK: Marošević, Vojak, Suk, M. Oršolić, I. Oršolić, J. Šućur, K. Šućur, Kepčija, Prlić, Bogdanović, Jurić, Benc.
MLADOST MARINA KAŠTELA: Višić, Tomić, Vincek, Šarčević, Giljanović, Đirlić, Glaurdić, Ščerbakov, Kulušić, Šestan, Pervan, Melvan.
REZULTAT PO SETOVIMA: 25:20, 25:27, 25:14, 25:15

Odbojkaši Mursa-Osijeka u 9. su kolu 1. skupine odličnom igrom svladali aktualnog prvaka i vodeću momčad Mladost Marina Kaštelu s 3:1. Osječani su potpuno nadigrali goste, protiv kojih ove sezone u prva dva ogleda nisu uzeli ni set, a ovo im je i prvo slavlje nad njima nakon gotovo pune dvije godine. Odlično i odlučno su domaći odbojkaši krenuli u prvi set, rano stekli osjetniju zalihu (7:3), a nakon što su Kaštelani izjednačili (7:7), istom su mjerom serijom 4-0 uzvratili te poveli 11:7. Razlika je nedugo potom narasla i na „plus šest“ (16:10) i tu zalihu „mursaši“ nisu ispustili te su s 25:20 uzeli prvi set. Drugi su set vodstvom 5:0 otvorili gosti, no njihova se zaliha polako topila te su Osječani izjednačili na 8:8. Ponovno su Kaštelani stekli osjetniju prednost  (14:9), no još su se jednom domaćini vratili te su u završnicu seta ušli s minimalnim vodstvom (22:21). U tim su trenucima aktualni prvaci odigrali bolje, preokrenuli rezultat te nakon treće set lopte izjednačili rezultat na 1:1. Očekivala se slična, izjednačena i neizvjesna igra i u nastavku, no do toga nije došlo zahvaljujući sjajnom izdanju momčadi Tome Pauna. U trećem je Mursa-Osijek povela 9:4 pa 16:7 i na kraju lidera ostavila na svega 14 poena. I u četvrtom je setu bio isti scenarij, Osječani su poveli 10:5, zatim i 16:7 te su do kraja gostima dopustili svega poen više nego u prethodnom setu. G. Roguljić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike