Novosti
KARAMARKOV ZAMJENIK

Potres u vrhu HDZ-a - Drago Prgomet izišao iz stranke
Objavljeno 27. veljače, 2015.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet jučer je podnio ostavku na svoju stranačku funkciju i nije više član stranke. “Svoju odluku temeljim na neslaganju s načinom na koji vrh stranke vodi HDZ. Ne mogu prihvatiti poticanje ideoloških podjela i sukoba u hrvatskom društvu koje je u izuzetno teškoj gospodarskoj situaciji. Protivim se politici na tragu tzv. neliberalne demokracije, kojoj smetaju ljudi koji drukčije misle, politici koja se danas provodi u stranci, a sutra bi je njezini propagatori vodili i na vlasti. Ostavku sam u ured predsjednika stranke odnio osobno, a predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku ostavio sam i primjerak zbirke svojih priča iz Domovinskog rata 'Sakupljači gelera'. S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto zamjenika predsjednika i istupam iz HDZ-a. I dalje ću se zalagati za razvoj demokratskih procesa koji su ozbiljno zapeli, kako u političkim strankama tako i u cjelokupnom hrvatskom društvu”, obrazložio je Prgomet.

On je zamjenikom predsjednika HDZ-a imenovan 2012., s liste Milana Kujundžića, a sukobi s predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom počeli su odmah nakon izbora. Stranka mu je zamjerala protivljenje izbacivanju Jadranke Kosor, a Prgomet se žalio da gotovo dvije godine nije razgovarao s Karamarkom u četiri oka. HDZ-u se nije svidjela ni objava na Prgometovu blogu u kojoj je napisao da je krajnje vrijeme za prekid braniteljskog prosvjeda u Savskoj ulici u Zagrebu. Potom je prigovorio Karamarku zbog “radikalno desne retorike”. Nagađalo se da se Prgomet približava “Trećem putu” Ive Josipovića, no on je to demantirao.

“Korektno je što je Drago Prgomet, kad se već ne slaže s vodstvom stranke, odlučio napustiti HDZ”, ocijenio je jučer član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković. “Kolegi Prgometu želim svako dobro u privatnom i političkom životu, ako se bude i dalje bavio politikom. On je sjajan dečko. Svaki član kad ode iz jedne stranke, bila ona mala ili velika, gubitak je za stranku, međutim, ako je netko odlučio da ima neki drugi put, široko mu more”, komentirao je HDZ-ov Ivan Šuker.E.Soudil

U HDZ-u nespremni na drugačije mišljenje

“Očito u velikim strankama, pa i u toj stranci, nisu spremni na drugačije mišljenje i na raspravu o drugačijem mišljenju, a to onda zovem brigom samo za unutarstranačke izbore. Prgomet je pokazao da su mu državni interesi iznad uskostranačkih interesa, jer je on ukazivao na politiku vodstva stranke, jer i retorika i neki događaji vezani i za prosvjede branitelja na koje je on ukazao, bili su u stranci dočekani na nož. Prgomet kao dragovoljac Domovinskog rata ima pravo na svoje mišljenje”, rekla je bivša predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.

“Zamislite da pomoćni trener kritizira glavnoga dok dobiva utakmice”

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko novinarima je jučer kazao kako mu Prgomet pismo u kojem podnosi ostavku nije uručio osobno, nego ga je ostavio njegovoj tajnici, a govoreći o sadržaju pisma šef HDZ-a je rekao da se radi o samo jednoj rečenici. “Predsjedniče HDZ-a dajem ostavku na mjesto vašeg zamjenika i člana HDZ-a, a ispod toga je njegov potpis”, rekao je Karamarko kroz smijeh. Prgometove kritike opisao je nogometnim rječnikom. “Zamislite da pomoćnik glavnog trenera kritizira glavnoga dok dobiva sve utakmice. Malo čudno, ali, Bogu hvala, osjetili smo svi da je došao trenutak razlaza. On je to najbolje osjetio. Mogu mu reći da mu želim uspjeha u profesionalonoj karijeri i životu, mnogo zdravlja njemu i svima njegovima, i neka ide svojim putem”, rekao je Karamarko.

Možda ste propustili...

POTPISANA DVA UGOVORA VEZANA UZ RIJEKU I SISAK

Ina u projektima obnovljive energije

JEDNO OD NAJPREPOZNATLJIVIJIH LICA HRVATSKE TELEVIZIJE

Preminuo novinar Damir Matković