Sport
EHF KUP: NEXE DOČEKUJE ESKILSTUNU GUIF

Sokolić: Šveđani su niži od nas, ali su tehnički potkovani
Objavljeno 28. veljače, 2015.

Rukometaši NEXE-a u subotu (19 sati) u svojoj dvorani u 3. kolu EHF kupa dočekuju švedski Eskilstuna Guif. Drugo je to uzastopno domaćinstvo Našičana, koji su prošli tjedan u punoj dvorani poraženi od Melsungena.

Ispunjene tribine očekuju se i danas, ali jasno, i drugačiji ishod. Šveđani su u prva dva kola osvojili jedan bod, prošli vikend kod kuće protiv Balatonfüredija, dok su, kao i NEXE, poraženi od Nijemaca. Vjerojatno najbolji poznavatelj mogućnosti švedske momčadi je Luka Sokolić. Naime, srednji vanjski hrvatskog doprvaka igrao je za Eskilstunu Guif u sezoni 2012/13, a kako kaže, većina tog sastava istrčat će na teren našičke dvorane.

- Okosnica momčadi ostala je ista, promijenili su vratare i došao im je lijevi vanjski, Viktor Östlund, koji je igrao za švedsku reprezentaciju na nedavnom Svjetskom prvenstvu. Ostali su uglavnom isti kao prije dvije sezone kada sam igrao za njih - pričao je u najavi susreta Sokolić, složivši se kako Šveđani imaju bitno drugačiji način igre u odnosu na njih ili recimo Melsungen.

- Stil im je drugačiji, nemaju veliku visinu, kao mi ili Nijemci, ali su tehnički jako 'potkovani'. Obrana im je 'forte', brzi su i morat ćemo pripaziti na njihove kontre. Moramo igrati našu igru, biti čvrsti u obrani, a u napadu pokušati igrati što pametnije i sa što manje pogrešaka. Gledajući rezultate naše skupine, svi smo tu negdje, Melsungen malo odskače, pa će o pobjedniku odlučivati nijanse, trenutna forma.

Uoči skupine EHF kupa, našička želja bila je što ravnopravnije nadmetati se s tri europska suparnika. Prvi je cilj već ostvaren, startna dva boda izborena su na gostovanju u Mađarskoj, a sada bi bilo lijepo prve bodove osvojiti i u svojoj dvorani. S njima bi Našičani nakon polovice razigravanja u skupini bili u vrlo dobroj situaciji za prolazak, iako je, jasno, o tome još predaleko razmišljati.

- Apsolutno bismo pobjedom napravili lijep posao, stekli prednost nad suparnicima i bili bismo korak bliže četvrtfinalu. No, neovisno o ishodu ove utakmice, ni nakon ovog kola ništa još neće biti gotovo, bit će još tri utakmice do kraja u kojima se puno toga može dogoditi tako da ovaj dvoboj nije presudan. Naravno da bi bilo lijepo pobijediti - kaže Sokolić, ističući kako on i suigrači ne smiju srljati u slučaju da se nađu u zaostatku.

- Naravno da bi bilo lijepo da odmah na početku steknemo prednost pa da je kasnije strpljivo podižemo, ako to bude bilo moguće. Međutim, ne smijemo gubiti glavu ni u slučaju nepovoljnog rezultata. Moramo se držati dogovora i taktike koju nam je složio trener Kordi, a ne brzopleto pokušavati tražiti individualna rješenja.

Sve to bit će lakše uz potporu s tribina, od kojih se i danas očekuje dodatni impuls. Našički su se gledatelji zaželjeli rukometa u svojoj dvorani, što su pokazali posjetom protiv Vojvodine i Melsungena, a njihovu važnost još je jednom istaknuo i Sokolić.

- Stalno ponavljam koliko smo svi sretni što možemo igrati u našoj dvorani u Našicama. I ove posljednje dvije utakmice pokazale su koliko nam znači taj poticaj s tribina. Imamo pravu potporu navijača i u takvoj atmosferi ne možeš odigrati loše, ponesu te da pružiš svoj maksimum i vjerujem da će tako biti i protiv Šveđana - rekao je lijevi vanjski NEXE-a, koji će u ovom susretu biti u punom sastavu. Momčad će ponovno voditi trener Kordi, a u sastav se vraća i Can Celebi, koji je preskočio gostovanje u Slovačkoj.

Goran ROGULJIĆ

Skupina D

Parovi 3. kola: Balatonfüredi - Melsungen, NEXE - Eskilstuna Guif

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike