Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA KOD LOKOMOTIVE

Još jedan put bez nade
Objavljeno 28. veljače, 2015.

Pred rukometašicama Osijeka ove je subote još jedno teško prvenstveno iskušenje. Naime, ekipa Zdravka Lovača u 18 sati, u zagrebačkom Domu sportova gostuje kod Lokomotive, aktualnih prvakinja. Iako su “lokosice” dosta oslabljene u odnosu na prvi dio sezone, i dalje su apsolutne favoritkinje protiv Osječanki koje će vrlo izgledno doživjeti i peti uzastopni poraz. Ionako pomlađenoj osječkoj ekipi nove su nevolje donijele ozljede krila prošli tjedan, pa je na duže vremena otpala Ivona Guskić, dok će Mirta Špoljarić ipak zaigrati, iako se nije potpuno oporavila od ozljede. Morat će zato trener Lovač mnogo “kemijati” sa sastavom kako bi što bezbolnije odradio ovo gostovanje.

- Bez obzira na promjene u sastavu Lokomotive, i dalje u svojim redovima ima nekoliko reprezentativki te je jasno kako je apsolutni favorit protiv nas. Mi nemamo što nego boriti se, biti što je moguće više koncentrirani i u obrani, a pogotovo u napadu te smanjiti broj tehničkih pogrešaka - pričao je u najavi susreta trener Osječanki. Upravo su brojne pogreške u posljednjim susretima bitno olakšale posao suparnicama, koje su s tim “vjetrom u leđa” na kraju slavile s dvoznamenkastom prednošću. Slično prijeti i protiv Zagrepčanki, pa je jasna Lovačeva želja da u tom elementu igre pokažu napredak.

- Moramo pokušati smanjiti broj tehničkih pogrešaka, bar ga prepoloviti na nekih desetak. Nismo si u mogućnosti protiv ionako jačih ekipa još priuštiti tako velik broj lako primljenih pogodaka. Želim da nas “lokosice” što više napadaju na našu punu obranu, na taj način mogli bismo kraju do ipak prihvatljivijeg poraza, bez prevelike razlike - realan je Lovač oko izgleda svoje ekipe uoči subotnjeg dvoboja s Lokomotivom. G.Roguljić

Parovi 17. kola

Trešnjevka - Samobor, Koka - Zamet, Lokomotiva - Osijek, Zelina - Bjelovar, Zrinski - Dalmatinka, Split 2010 - Sesvete Agroproteinka, Podravka Vegeta - Umag.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike