Crna kronika
PRONALAZAK ORUŽJA U PAKRACU

Pokraj pakračke crkve
ostavljena torba s puškom
Objavljeno 28. veljače, 2015.
Sreća je da torbu s puškom i streljivom nisu pronašla djeca...

I dalje, umjesto da ga dragovoljno predaju, građani ostavljaju oružje na neprimjerenim mjestima.

Policajci su tako jučer oko 0.25 sati, na Trgu pape Ivana Pavla II., u Pakracu, u neposrednoj blizini crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije pronašli torbu u kojoj je netko ostavio pušku s pripadajućim spremnicima te nekoliko desetaka komada streljiva! Policajac za protueksplozijsku zaštitu odnio je oružje u prostorije Policijske postaje Pakrac. Oružje će se naknadno uništiti. Očito je da ni tragedija u kojoj su prošlog vikenda u Bijelom Brdu od eksplozije ostavljene ručne bombe poginuli 37-godišnja trudna majka i njezin 7-godišnji sin, a još troje djece je ranjeno, pojedince ništa nije naučila. Ponovno se postavlja pitanje: “A što da su pušku i streljivo pronašla djeca”?

Bombe i oružje godinama se odlažu u kontejnere, na dječjim igralištima, pokraj škola, u kanalima i na svim mogućim mjestima, i ne predaju se policiji. Ako se oružje i bombe dragovoljno predaju kazni nema, ali neodgovornim pojedincima i dalje je lakše baciti oružje, nego nazvati 192. Iz policije stoga ponovno šalju apel građanima da ne dovode u opasnost i sebe i druge ljude, posebice ne djecu koja oružje i bombe mogu pronaći, nego neka to oružje dragovoljno predaju. Ako na oružje i naiđu u skrivenom dijelu kuće ili, primjerice na ulici, u kanalu ili na igralištu, ne treba ga ni u kojem slučaju dirati.

- Pozivamo sve građane, ako pronađu oružje, ili bilo koje drugo odbačeno eksplozivno sredstvo, da ih ne donose sami u prostorije policijske postaje ili uprave, nego neka o tome obavijeste policiju na broj 192. Nakon toga na dogovoreno mjesto doći će policajci i na siguran način izuzeti oružje ili eksplozivna sredstva - pozvala je Ivana Radić, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske.

Sandra LACIĆ
ONI SU SE ODAZVALI

U ponedjeljak, nakon tragedije u Bijelom Brdu, građani su počeli masovno dragovoljno predavati oružje i bombe. Tako je ručnu bombu M-75 i 279 komada streljiva predano na području Dalja, ručnu bombu M-75 te 413 komada streljiva predao je građanin na području Vardarca, a jedna ručna bomba predana je na području Antunovca. Dvije ručne bombe M-75 i tri komada streljiva predani su na području Đurđenovca te dvije bombe M-75, 20 komada streljiva i četiri nabojnika na području Osijeka.

POVRAT ORUŽJA I U BRODU

Povećan povrat zabranjenog oružja evidentiran je i u Brodsko-posavskoj županiji. Prema riječima glasnogovornice PU Kate Nujić, u šest najnovijih slučajeva građani Sibinja, Davora, Gornje Bebrine, Vrbove, Gundinaca i Slavonskog Broda, policijskim su pirotehničarima predali ukupno 19 ručnih bombi. Nujić dodaje kako građani korisne informacije u vezi s ovom akcijom mogu se dobiti i na besplatan broj telefona 08008892.(M.R.)

Možda ste propustili...

TRAGEDIJA KOD BELOMANASTIRSKOG PRIGRADSKOG NASELJA ŠUMARINA

Na gradilištu autoceste A5 poginuo radnik

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana