Mozaik
SLAVONCI ČESTO POSJEĆUJU ČEŠKU I PRAG

Beerfest - događaj vrhunske zabave
Objavljeno 28. veljače, 2015.

Čini se da postoji neka tajna veza između Hrvatske i Češke, pa osim što su Česi nerijetko naši gosti, i Hrvati ne kriju svoju sklonost Češkoj, odnosno ponajprije prijestolnici Pragu.

Takav trend popularnosti evidentan je i među Slavoncima, koji često posjećuju upravo Češku i Prag. Osim u vrijeme adventa, kada Prag doslovno vrvi turistima, putovanja su aktualna cijele godine, kao i ona školska. Međutim, osim adventa, još je jedan događaj posebno posjećen - Praški beerfest. Iako nije toliko pompozan poput onog najpoznatijeg, u Njemačkoj, Muenchenu, i Praški se beerfest etablirao kao događaj vrhunske zabave i još boljeg piva. To dakako nije slučajno, jer upravo su Česi jedni od najvećih pivopija na svijetu!

Naime, prema podacima britanske udruge pivara, svaki stanovnik Češke popije prosječno 160 litara piva, a to je čak i više od Nijemaca, koji se zadovolje s također pozamašnih 109 litara. Hrvati su također na visokom mjestu, prema spomenutom istraživanju, popijemo nešto više od 80 litara zlatne tekućine. Trend odlaska naših turista u Prag i na Beerfest, potvrđuju i u Kuna putovanju. Naime, Kuna putovanje već je bukirala 200 aranžmana, a kako stvari stoje, broj mjesta nije dovoljan jer je zainteresiranih za odlazak na Beerfest – još i više. Atraktivnom aranžmanu, u koji je uključen smještaj i noćenje, put, vodič i razgledanje grada te sudjelovanje u središnjem Beerfest događaju, uz posjet Slovačkoj i Bratislavi u povratku, dodan je i epitet povoljnog. Naime, cijeli trodnevni aranžman u ponudi je za samo 798 kuna. Kada smo već kod brojeva, valja spomenuti da sam Prag godišnje posjeti više od osam milijuna turista! Za usporedbu, cijela Hrvatska ima ih oko 11 milijuna, no valja imati na umu kako je ovdje riječ o tome da je sva turistička posjećenost koncentrirana na jedan grad.M.Režić

8

milijuna turista posjeti Prag godišnje

Svaki stanovnik Češke popije prosječno 160 litara piva, a to je čak i više od Nijemaca

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike