Mozaik
JACQUES HOUDEK NASTUPA U ĐAKOVU

Zaista je teško rastati se od
nekih kandidata s kojima si radio
Objavljeno 28. veljače, 2015.
Najavljujem fantastičan show i mislim da će mnogi biti iznenađeni

Slavonce će zasigurno razveseliti vijest da će u drugu polovinu 2015. godine ući s popularnim pjevačem, jednim od najsnažnijih vokala domaće glazbene scene, Jacquesom Houdekom.

Naime, Jacques, kojega ovih dana pratimo na malim ekranima kao jednog od mentora u glazbenom showu “The Voice”, zapjevat će na dočeku Pola nove godine u Đakovu 30. lipnja. Susreli smo se s pjevačem u Đakovu, gdje smo razgovarali o predstojećem koncertu, ali i o trenutačnoj fazi showa “The Voice”.

- Koncert u Đakovu na dočeku Pola nove godine baš me veseli. Prije sedam ili osam godina prvi put sam dobio poziv da održim koncert za taj događaj, 30. lipnja, i tada sam prvi put čuo da vi u Đakovu to radite. Taj put se, nažalost, ideja nije realizirala. Sad smo dogovorili koncert, kojemu se jako veselim. Najavljujem fantastičan show i mislim da će mnogi biti iznenađeni - kazao nam je Jacques. Dakako da su nas “iz prve ruke” zanimale pojedinosti iz popularnog talent showa.

- Od ukupno 15 emisija, koje gledatelji mogu pratiti pred malim ekranima, mi smo snimili devet. Sve je zapravo rađeno po licenci. Šest emisija ići će uživo. Gledatelji još imaju priliku vidjeti tri emisije od preostalih devet snimljenih, a onda ulazimo u finale, koje ide uživo s HRT-a svake subote i trajemo do 25. travnja - kaže Jacques.

- Što reći? Prva faza, audicije, bila je napeta, duhovita, smiješna, zanimljiva, dinamična, a ova druga faza, dvoboji, dramatičnija, ozbiljnija, ima i emocija, suza. Zaista je teško rastati se od nekih kandidata s kojima si radio, koje si odabrao, prepoznao njihov talent, razvijao ih. Međutim, to su pravila emisije. Među 12 kandidata koje smo odabrali na audicijama od šest se rastajemo, a šest vodimo u šest finalnih emisija. A onda, tako nam Bog pomogao - dodaje pjevač.

- Prije cijele priče svi su mi govorili: Koga ćete vi naći? Tko je što imao, već je otpjevao. Međutim, mi zaboravljamo na nove generacije. Generacije ljudi koji su stasali posljednjih godina, ali i na one koji su se godinama skrivali, koji se nisu pronalazili u drugim, na jedan način sličnim, a na drugi način znatno drukčijim, talent show formatima. “The Voice” je prije svega poštovanje, iznad svega afirmacija i pozitiva. Svi kandidati koje smo mi otpravili kući u bilo kojoj fazi, dobili su savjet, podršku, razgovor. Puno toga što se ne uspije vidjeti na televiziji zbog kraćenja, montaže i televizijske dinamike, dogodilo se. Bilo je tu puno lijepih emocija - kaže Jacques.

- Ponosan sam na te mlade ljude, javljaju mi se kandidati i iz drugih timova s pohvalama, komentarima itd. Ostavili su na mene jako dobar dojam. To je generacija koja više nije opterećena ratom, razlikama između spolova, seksualnim orijentacijama, nacionalnošću. Kod njih nema nesnošljivosti, otvoreni su i vrlo svjetovni. Što je najvažnije, puni su ljubavi. Upravo zbog toga baš sam sretan što radim ovaj show, baš se tu pronalazim - zaključuje na kraju razgovora Jacques.

Maja MUŠKIĆ
Tim Jacques srcem do kraja

- Preponosan sam što će svih mojih šest kandidata koji su, nažalost, ispali u fazi dvoboja, odnosno pobijeđeni su od ostalih šest, doći na finalne emisije i podržati svoje kolege koji su ostali. Tu se vidi zdrav natjecateljski duh. U timu Jacques od početka sam postavio takvu klimu. Jedan od glavnih postulata je bio: poštujte se. Nema intriga, igrica, svi su jednaki i svi su jednako dragi. Idemo srcem do kraja - kaže Jacques.

“THE VOICE”

JE PRIJE SVEGA POŠTOVANJE, IZNAD SVEGA AFIRMACIJA I POZITIVA

Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana