Osijek
INFORMACIJSKI SUSTAV U GRADITELJSTVU

Sustav eDozvola funkcionira i u Osijeku
Objavljeno 27. veljače, 2015.

Više od stotinu sudionika, projektanata i arhitekata iz Osijeka okupilo se na radionici o primjeni eDozvola, informacijskog sustava Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, namijenjenog izdavanju jedinstvenog akta za građenje.

- Od 1. siječnja eDozvole su napokon zaživjele u svim županijama i gradovima u Hrvatskoj. Rezultate još ne možemo vidjeti, no u konačnici bi se sve trebalo ubrzati i biti transparentnije - kaže dipl. ing. arh. Gordana Špehar Hafizofić, iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Sustav funkcionira i u Osijeku, a do sada su, ističe Dražen Slunjski, pročelnik Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Osijeka, zaprimili stotinjak zahtjeva putem ovog sustava.

- Novi nam sustav pojednostavljuje posao jer su podatci već uneseni. Uz to, bolja je komunikacija s resornim ministarstvom, smanjena je papirologija, kao i procedura, a građani mogu brže riješiti svoj zahtjev - objasnio je Slunjski.

Dodao je da su radionicu organizirali kako bi projektantima pomogli da se nauče služiti sustavom. Novim sustavom eDozvola zadovoljan je i zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš. “Osim što će eDozvole zaživjeti u ovoj godini, sustav će biti koristan i stoga što će resorno ministarstvo imati uvid u sve građevine, što će smanjiti neplansku gradnju. Uz novi zakonski okvir, to je i usklađivanje s normama EU”, rekao je Ambruš. V. Latinović

DENIS AMBRUŠ

zamjenik gradonačelnika Osijeka

Sustav će biti koristan i stoga što će resorno ministarstvo imati uvid u sve građevine, što će smanjiti neplansku gradnju

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike