Regija
“PČELICA” ORAHOVICA

Loša medna godina
Objavljeno 28. veljače, 2015.

ORAHOVICA - Pčelarska udruga „Pčelica“ Orahovica održala je skupštinu, na kojoj je rečeno kako je iza pčelara loša medna godina. Izvješće o radu podnio je predsjednik Rajko Maglaić, naglasivši kako je za lošu godinu uzrok velika količina kiše i niske temperature, tako da meda za prodaju i nije bilo.

- U prošloj godini članovi udruge sudjelovali su na manifestacijama u gradu i u Čačincima te smo time ostvarili dobru suradnju s jedinicama lokalne samouprave, ali i s drugim pčelarskim udrugama iz županije i područja grada Našica. Pohađali smo stručna predavanja i osposobljavanja za zanimanje pčelar, predavanja u organizaciji LAG-a Papuk te posjetili pčelarski sajam u Gudovcu. Obavljen je i godišnji popis pčelara te je registrirano 39 pčelara sa oko 2700 pčelinjih zajednica - rekao je Maglaić.

Iz plana za tekuću godinu izdvojio je daljnju suradnju s Gradom Orahovicom i Općinom Čačinci te iniciranje suradnje s općinama Zdenci i Crnac. Kako je rekao, udruga će i dalje sudjelovati u manifestacijama u gradu te u općini Čačinci, cilj je organizirati stručna predavanja i sudjelovati na natjecanjima s pčelinjim proizvodima. Riječi podrške članovima udruge uputio je gradonačelnik Josip Nemec istaknuvši kako će Grad, bez obzira na tešku situaciju, nastaviti pratiti aktivnosti udruge te joj u skladu sa svojim mogućnostima pomoći.(V.G.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana